Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 25 Ocak 2021

AK Parti Üsküdar’ın yeni İlçe Başkanı Erdem Demir oldu

AK Parti Üsküdar 7. Olağan İlçe Kongresi, Çamlıca Spor Okulu’nda gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kongreler için hazırlanmış video mesajının gösterildiği kongreye tek aday olmasına rağmen, delegeler yoğun katılım gösterdi…

Üsküdar teşkilatlarında kuruluşundan bu yana önemli görevlerde bulunan ve son olarak İlçe Başkan Yardımcısı görevindeyken AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle 7. Olağan İlçe Kongresinde İlçe Başkan Adayı gösterilen Erdem Demir, delegelerin tamamının oyunu alarak hizmet bayrağını eski ilçe başkanı Pehlivan’dan devraldı.

Kongreye AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Genel Başkan Yardımcıları, Milletvekilleri, Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, komşu ilçelerin ilçe başkanları ve delegeler katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kongreler için hazırlanmış video mesajının gösterildiği kongrede, divan heyeti belirlendikten sonra raporlar okunarak delegelerin oylamasına sunuldu. Raporların kabul edilmesinin ardından, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı’nı belirlemek için seçime gidildi.

Yapılan seçimde delegelerin oylarının tamamını alan Erdem Demir, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı olarak seçildi.

Kongrede konuşan Kurtulmuş, “Bu yollardan biri Genç Türkler, İttihat ve Terakki, Cumhuriyet Halk Fırkası ile bugünkü CHP’ye kadar gelmiş siyasi çizgi. Milletten kopuk, tepeden inmeci, jakoben bir anlayış. Bundan 60 sene evvelki tartışma da hatta 150 sene evvelki tartışmalar da aynı tartışmaydı. Diğer yol ise, milletin inandığı yoldur, milletin istikametidir, millete hizmet yoludur. AK Parti millete hizmet yolunun temsilcisidir.”

İLÇE BAŞKANI ERDEM DEMİR’İN İLÇE YÖNETİM LİSETESİ VE İL DELEGELERİ

selyus