Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 25 Ocak 2021

Fatih Kaya, AK Parti Kadıköy’ün hizmet bayrağını devraldı

AK Parti Kadıköy 7. Olağan İlçe Kongresi, Kadıköy 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda gerçekleşti.

Kadıköy teşkilatlarının tecrübeli ismi  ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Av. Fatih Kaya’nın İlçe Başkan Adayı olduğu kongreye AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Genel Başkan Yardımcıları, Milletvekilleri, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, komşu ilçelerin ilçe başkanları ve delegeler katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kongreler için hazırlanmış video mesajının gösterildiği kongrede, divan heyeti belirlendikten sonra raporlar okunarak delegelerin oylamasına sunuldu. Raporların kabul edilmesinin ardından, AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı’nı belirlemek için seçime gidildi.

Yapılan seçimde delegelerin oylarının tamamını alan Av. Fatih Kaya AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı olarak seçildi. Önceki dönem İlçe Başkanı Av. Aydoğan Ahıakın, görevi devrettiği çiçeği burnunda Kadıköy İlçe Başkanı Fatih Kaya’yı tebrik etti.

“AK PARTİ, MEMLEKETTE MİLLET İRADESİNDEN BAŞKA HİÇBİR İRADEYE ‘EYVALLAH’ DEMEZ”

Kongrede bir konuşma yapan Kurtulmuş, “Bu özellikten biri olmazsa, AK Parti ve dava hareketinde eksiklikler ortaya çıkar. Birincisi AK Parti, demokrat bir partidir. Bunlarda öncelik sıralaması yapmıyorum, yan yana koyuyorum. Bu memlekette millet iradesinden başka hiçbir iradeye ‘Eyvallah’ demez. Milletin oyuyla seçilene sonuna kadar saygı gösterir. Milletin iktidarını, milletin en önemli tercihi olarak görür ve o tercihe sonuna kadar saygı gösterir. Bizimle diğerleri arasındaki fark da budur.” diye konuştu.

Kurtulmuş, kendilerinin de önceki dönemlerde siyasetini beğenmediği Cumhurbaşkanları olduğunu belirterek, buna rağmen hiçbir arkadaşlarının milletin tercihine muhalefet etmediğini söyledi. Sözün de kararın da millette olduğunu anlatan Kurtulmuş, şöyle devam etti: “Bizim arkadaşlarımızın hiçbirinin ağzından ‘Falanca iktidar düşsün de nasıl düşerse düşsün.’ diye biz söz şimdiye kadar çıkmamıştır. İktidarların nasıl değişeceği bellidir. Sandıkta milletin iradesiyle belirlenir. Ama şimdi bu beylerle aramızdaki fark, milletin iradesiyle hem de iki kere sandıktan çıkmış, milletin helal oylarıyla seçilmiş olan Cumhurbaşkanına ‘Aman bu gitsin de nasıl gitsin.’ diyorlar. CHP’nin bir milletvekili televizyonda kalktı ne dedi? ‘Erdoğan’ın gitmesi için canımı bile veririm.’ dedi.

İLÇE BAŞKANI FATİH KAYA’NIN İLÇE YÖNETİMİ VE İL DELEGE LİSTESİ

selyus