Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 1 Ekim 2022

AK Parti, yeni vekil listelerinde “yıpranmış” isimlere yer vermeyecek

AK Parti’de Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda AK Parti’nin 2023 seçimlerinde milletvekili adayı gösterilecek isimlerle ilgili çalışma başlatıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz ay başı yapılan MYK toplantısında konuya ilişkin, “Listeler için önümüzde altı ay var. İsimler üzerinde çok iyi çalışmamız lazım… İsimleri belirlerken ince eleyip sık dokumamız gerekiyor” ifadelerini kullanmış ve yeni listelerde “yıpranmış” isimlere kesinlikle yer verilmeyeceği mesajını vermişti.

Bu kapsamda “2023’e doğru Şehir Buluşmaları” adıyla yapılan çalışmaya göre, seçimlere kadar her hafta bir AK Parti MYK Üyesi ile bir bakan, belirlenen illeri ziyaret edecek; seçilen ilin ilçelerine ise çevre illerin milletvekilleri gönderilecek. İl buluşmalarında ayrıca belirlenen MKYK üyeleri, il başkanı ve il koordinatörü de hazır bulunacak.

Her il için çalışan ekipler, hem o ildeki mevcut sıkıntı ve talepleri toplayacak; hem de o ilin milletvekillerinin çalışma performansını Genel Merkez’e raporlayacak.

Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’a iletilecek raporlar ışığında AK Parti, 2023 seçimleri öncesi “en kritik başlıklardan biri” olarak nitelendirilen milletvekili listelerini şekillendirecek. Yeni Akit gazetesi

selyus