Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 1 Aralık 2016

Başbakan Yıldırım, “Milleti meydanlara davet eden Cumhurbaşkanımızdır”

Cumhurbaşkanımız ve biz, darbe girişiminin daha ilk saatlerinde ‘Bu bir darbedir, kalkışmadır, asla buna izin verilmeyecek, demokrasi korunacak, vatandaşlarımız müsterih olsun” dediklerini ifade eden Başbakan Binali Yıldırım, “Ülkemizin demokrasisini korumak, geleceğini kurtarmak için çağrı yapan ve milleti meydanlara davet eden Cumhurbaşkanımızdır.“ dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Sheraton Otel’de düzenlenen Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, iş dünyasının temsilcileri ile bir arada olmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Yıldırım, TÜSİAD’ın 45 yıllık tarihi, kapasitesi ve iş dünyasındaki temsilinin Türkiye ve Türk iş dünyası büyük önem taşıdığını, bu camianın hem içeride hem dışarıda Türkiye’yi başarıyla temsil etmesinin herkes için iftihar vesilesi olduğunu kaydetti.

Yatırım yaptığı, ürettiği ve vatandaşlara iş kapısı açtığı için TÜSİAD’a müteşekkir olduklarını ifade eden Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

“Çalışanları, çalıştıranları, fabrikaları, hiçbirini birbirinden ayrı tutmuyoruz. Bu fabrikaların bacaları tütmezse, burada çalışanlar olmazsa, bu çalışma imkanını veren işverenlerimiz olmazsa ülkemizde gelecekten, gelişme ve ekonomiden bahsedemeyiz. Toplumsal barış ve kardeşlikten de bahsedemeyiz ama en önemlisi demokrasi, hukukun üstünlüğü ve milli iradeden bahsedemeyiz. Sizler bir yandan ülkeniz için üretiyorsunuz, ülkenizin gelişmesi, kalkınması için çalışıyorsunuz bir yandan da halkımızın refahına katkı sağlıyorsunuz.”

15 Temmuz’da büyük bir felaketin eşiğinden dönüldüğünü, alçak bir darbe girişiminde bulunulduğunu belirten Başbakan Yıldırım, darbe girişiminin başarısız olmasının sebebinin Türk milletinin demokrasi bilincinin gelişmesi olduğunu vurguladı.

Yıldırım, şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanımız ve biz, darbe girişiminin daha ilk saatlerinde ‘Bu bir darbedir, kalkışmadır, asla buna izin verilmeyecek, demokrasi korunacak, vatandaşlarımız müsterih olsun.’ dedik ve milleti meydanlara çağırdık. Tereddüt etmeden bayrağını alan herkes meydanlara indi, tanka, topa, tüfeğe, uçağa göğsünü siper etti ve bu alçak, hain darbe girişimini başarısız kıldı. Bu darbenin defedilmesinde en büyük katkı aziz milletimizindir. Aynı zamanda ülkemizin demokrasisini korumak, geleceğini kurtarmak için çağrı yapan ve milleti meydanlara davet eden Cumhurbaşkanımızdır. Uygar dünyada emsali görülmemiş bir işi başardık. Bunu Avrupalılar da Amerikalılar da anlayamıyor, ‘Türk milletini anlayamadık.’ diyorlar. Biz onlara, ‘Anlayamazsınız çünkü bu milletin adı Türk milletidir.’ dedik. Bağımsızlık bizim karakterimizdir. Bayrağına, milletine ülkesine sahip çıkmak gerektiğinde her şeyi, ölümü dahi göze alırız.”

Başbakan Binali Yıldırım, gerek 15 Temmuz darbe girişiminde, gerekse vatanın beka mücadelesinde hayatını kaybeden şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere hayırlı uzun ömür diledi.

selyus