Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 27 Ocak 2023

AK Partide aday adaylık hareketliliği

AK Parti’de milletvekilliği aday adaylık süreci başladı. Mevcut milletvekillerinin yüzde 60’ının değişeceği yeni süreçte, aday adaylığı için il başkanlarından istifa edenler oldu. Önümüzdeki hafta ise aday adayı olmak isteyen belediye başkanları ile ilçe başkanlarının da istifa süreçlerinin başlaması bekleniyor.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile süreci başlatan genel merkez, seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılacağına kesin gözüyle bakarak 81 ilde aday adaylarının müracaatlarını almaya başladı.

Parti, yüzyılın en zor seçimi olacağının bilinciyle belirleyeceği adaylarda liyakat ve kendi ilindeki karşılığı olmazsa olmaz kural olacak.

Türkiye genelinde bölgelere ayrılarak genel başkan yardımcıları ve ekiplerinden oluşacak komisyonlar, aday adaylarıyla mülakatlar gerçekleştirecek.

Birinci ve ikinci elemelerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önüne koyulacak olan listede aday adayı olan il ve ilçe başkanlarının isimlerinin de önemli ölçüde yere alacağı gelen bilgiler arasında.

Mart ayının ortalarında sürecin tamamlanıp kesin listenin oluşması için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlık yapacağı en üst komisyon kurulacak. Bu komisyonda yapılacak istişareler neticesinde AK Parti’nin 81 ilde adayları belirlenmiş olacak.

Listeler açıklanır açıklanmaz da adaylar sahaya inecek ve seçim startını vermiş olacaklar.

selyus