Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 20 Haziran 2016

Şehitlikte, “Gönlümüz Bir, Soframız Bir” iftar buluşması

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı “Gönlümüz Bir, Soframız Bir” diyerek başlattığı kardeşlik iftarlarını sürdürüyor. İl Başkanlığınca Çanakkale Şehitler Abidesi önünde düzenlenen iftar, İstanbul ve Çanakkale teşkilatlarının katılımıyla yapıldı.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı “Gönlümüz Bir, Soframız Bir” diyerek başlattığı kardeşlik iftarlarını sürdürüyor. İl Başkanlığınca Milli birlik ve kardeşliğimizin en büyük simgelerinden olan Çanakkale Şehitler Abidesi önünde düzenlenen iftar için İstanbul’dan otobüslerle yola çıkan teşkilat mensupları, ilk olarak şehitlik ziyaretleri yapıp dualar ettiler.

 

“Gönlümüz Bir, Soframız Bir” temalı Şehitlik iftar programına TBMM AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, AK Parti Milletvekilleri Feyzullah Kıyıklık, Harun Karaca,  Ayhan Gider, AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Temel Başalan, aralarında Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın da bulunduğu belediye başkanları, aralarında Kadıköy İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin, Maltepe İlçe Başkanı Av. Ümit Çoban, Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, Beykoz İlçe Başkanı Av. Mustafa Gürkan’ın da bulunduğu ilçe başkanları, aralarına Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf, Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin’in de bulunduğu ilçe kadın kolları başkanları, yine aralarında Üsküdar İlçe Gençlik Kolları Başkanı Yunus Köse, Sarıyer İlçe Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Tavukçuoğlu, Ümraniye İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yasin Çakar, Beykoz İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Güler’in de bulunduğu ilçe gençlik kolları başkanları, İBB Meclis Üyeleri, il yönetim kurulu üyeleri ve İstanbul teşkilatları ile Çanakkale teşkilatları katıldı.

   Bütün otobüslerde bulunan İstanbul teşkilat mensupları, rehberlerden Çanakkale Savaşı’nda yaşananları dinledi. Ayrıca destansı çarpışma ve direnişlerin yaşandığı yerleri yakından görme şansı buldular.

“TEK GAYEMİZ MİLLETE HİZMET ETMEK”

Çanakkale Şehitlikte kurulan “Gönlümüz bir, soframız bir” iftar programında bir konuşma yapan AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci bir konuşma yaptı. Sözlerine böyle güzel bir organizasyon için İstanbul teşkilatımıza ve iftar soframızı şenlendirdikleri için Çanakkale teşkilatımıza teşekkür ederek başlayan Temurci, şöyle devam etti: “Şehitlerimizin huzurunda iftar yapıyoruz. Duamız; Rabbimizin bizi bu mübarek insanlara layık kılması ve bize emanet ettikleri vatana ve bayrağa sahip çıkabilmek. AK Parti’nin davasını, geleceğini anlamanın yolu burada yatan şehitlerimizi anlamaktan geçiyor. AK Parti olarak, bu anlayışa sahip olduğumuzu düşünüyoruz ve bunun için her yıl buradayız. Burada olmaya da devam edeceğiz. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız hep söyler… Bizim tek gayemiz vatana, millete ve bayrağa hizmet etmek.”

ÜMMETİN İTTİFAK ETTİĞİ SON YER

Başkan Temurci, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çanakkale, milletlerin tarihinde kolay kolay rastlanamayacak büyük bir zafer. Milletimizin yeniden dirilişinin, yeniden ayağa kalkışının adı Çanakkale. Çanakkale, imanın en büyük imkan olduğunu dosta düşmana gösteren bir zafer. Çanakkale’de sadece yiğitlik, kahramanlık yok. Şehitlerimizin iman kokan kardeşliği var. Bugün şehitlikleri gezerken bu duyguyu tekrar tekrar hissettik. O şehitliklerde ayrım yok. Kimi Diyarbakırlı, kimi İzmirli. Kimi Üsküplü, kimi Bosnalı. Ümmet, İslam coğrafyasının her noktasından gelip burada toplanmış. Ayağa kalkmış ve Çanakkale Zaferi’ni yazmış. Çanakkale, ümmetin ittifak ettiği son yerdir.”

“DİYARBAKIR’IN SELAMINI GETİRDİK”

İl Başkanı Temruci, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Geçen hafta Diyarbakır’daydık. Diyarbakır’ın selamını şehitlerimize ve Çanakkale’ye getirdik. Bu topraklarda yaşayan insanların sofraları aynı. İftar sofraları bizim kardeşlik sofralarımızdır. Mübarek Ramazan yeniden ayağa kalkmamıza bir kez daha vesile olsun diyorum. Kuruluşunda Çanakkale olan bir milleti kimse birbirine düşüremez. Hamurunda Çanakkale olan bir milleti kimse birbirine düşman yapamaz. Bu sofralardan diyoruz ki; birliğimizden, imanımızdan, kardeşliğinizden ve bayrağımızdan asla vazgeçmeyiz.”

YAHYA ÇAVUŞLAR BEDEL ÖDEDİLER

İftar programında bir konuşma yapan TBMM AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “100 yıl önce bu topraklarda Yahya Çavuşlar, Seyit Onbaşılar bedel ödediler. Biz daha özgür, daha gelişmiş bir ülkede yaşayalım diye. Dünyaya 7 düvele karşı nasıl dik durulur gösterdiler. Çanakkale’yi bu milletin önsözü, milli şuurun başkenti yaptılar. İstanbul İl Başkanlığımızdan gelen kardeşlerimiz, aynı ruhu göstermek için aynı çorbaya kaşık salladılar. Bu dostluk ve kardeşlik ortamı ülkemizin her yerinde hakim olsun istiyoruz.”

Program, Çanakkale şehitlerimiz için yapılan dua ve topluca kılınan akşam namazının ardından sona erdi.

 

selyus