Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 12 Temmuz 2020

AK Parti’de görev almak zorlaşıyor!

AK Parti kongrelerinde il ve ilçe başkanları ile yönetim kurulu listelerine girmek zorlaşıyor. İstenecek kriterler bugüne kadar niye ihmal edildi diye sormadan geçemiyoruz! 

Teşkilatlardan Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, kongre süreçleriyle ilgili açıklama yaptı. Kandemir; “Milletin sesine kulak vereceğimiz bir ekip oluşturacağız”

AK Parti, 7. Olağan Kongresi öncesi il ve ilçelerde başlayacak olan kongrelerde kriterler belirledi. İşte o kriterlerden bazıları:

* Kamu ile iş, ihale, taşeron ilişkisi bulunanlar yönetimlerde görev almayacak.

* Akrabalık, hemşeri grubu ya da herhangi bir mensubiyet ön plana çıkarılmayacak.

* Şaibeye, dedikoduya fırsat verilmeyecek.

* Partinin temel ilkelerine uygun kişiler belirlenecek.

Böyle titiz davranıldığına göre yukarıda belirtilen kriterler daha önce uygulanmadığını gösteriyor. Hele ki yönetimler oluşurken hemşericilik ve arkadaş kayırma had safhada . Ayrıca kamu ile iş, ihale, taşeron ilişkisi ile ilgili kriteri uygulayabilmeleri zor görünüyor. Çünkü bazı başkan ve bazı yönetim kurulu üyelerinin bazı belediye yöneticileri ile maddi muhabbetleri derin!

En az bu kriterler kadar önemli olan kibir konusu var. Bazı il ve ilçe başkanlarının yanı sıra ekiplerinde kibirli kaynıyor!

Kibir konusunda il ve ilçe başkanları belirlenip, yönetim listeleri oluşurken titiz davranılacaksa bazı kibirli genel başkan yardımcıları unutulmamalı! 

MİLLETVEKİLLERİ DE OLMASA PARTİNİN İŞİ ZOR!

İstanbul Takipte Haber Sitesi olarak yaptığımız haber araştırmaları ve gözlemlemelerimiz de AK Parti’li milletvekillerinin hem TBMM’de hem de sorumlu oldukları bölgelerde olağanüstü gayret ve özverili oldukları belli oluyor. Milletin nazarında da karşılığı oldukları net görülüyor. AK Parti’li Milletvekillerinin büyük bir çoğunluğunun bu samimi duruşu Genel Başkan Erdoğan’ı da memnun ediyordur.

Ancak aynı başarı ve gayret il ve ilçeler de görülmüyor. Sadece şov ve göz boyamadan öteye gitmeyen bir üye yapma çalışması var! Onun ötesinde dökülüyorlar! Bazı özverili ilçeler istisna! 

ERKAN KANDEMİR’DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Teşkilatlardan Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, kongre süreçleriyle ilgili açıklama yaptı. Kandemir; “Milletin sesine kulak vereceğimiz bir ekip oluşturacağız”

Talep ederek partiye gelenlerin olduğunu, bir kısmına da kendilerinin davet götürdüklerini aktaran Kandemir,  Erdoğan’ın “Ömerler ve Haticeler bulmalıyız.” talimatını anımsattı.

Kandemir, “Bunu yaparken tekrar ifade ediyorum, yeni sosyoloji, gelen yeni seçmenin beklentilerini, değişen beklentileri biz iyi okuma gayreti içerisindeyiz. Milletin sesine kulak vereceğimiz bir ekip oluşturacağız. Genel Başkanımızın talimatı bu. Buna uygun olarak çalışma metodolojimizi de yeniliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Genel Başkan Erdoğan’ın teşkilatların tüm kademelerinde bulunduğu için tüm meseleleri yakinen takip ettiğine dikkati çeken Kandemir, şunları kaydetti:

“Kongre sürecinde, partimizin temel prensipleri var, bu temel prensipleri işleterek teşkilat modellememizde, yaptığımız rutin işlerde, özellikle kadın ve gençlik stratejilerimizde yeni bir kapı aralıyoruz. 7. Olağan Kongre sürecimizi parti içine dönük kadrolarımızı takviye ettiğimiz, revize ettiğimiz bir süreç olarak değil topluma yeni şeyler söyleyeceğimiz, Genel Başkanımızın özellikle il kongrelerimiz üzerinden, katıldığı il kongrelerinde yeni öneriler sunacağımız topluma bir süreç olarak değerlendiriyoruz.”

BAŞARIYA ULAŞTIRACAK YENİ TEŞKİLAT YÖNETİCİLERİ ŞÖYLE BELİRLENECEK:

  • İlçe yönetimlerinin yüzde 30’u kadın, yüzde 30’u gençlerden oluşacak.
  • Kamu kurum ve kuruluşlarıyla iştiraklerinde çalışanlardan parti yönetimine üye seçilmeyecek.
  • Kamu ile iş, ihale, taşeron ilişkisi bulunanlar yönetimlerde görev almayacak
  • Akrabalık, hemşeri grubu ya da herhangi bir mensubiyet ön plana çıkarılmayacak
  • Şaibeye, dedikoduya fırsat verilmeyecek
  • Partinin temel ilkelerine uygun kişiler belirlenecek
  • Coğrafi ve demografik yapıya uygun yönetimler oluşturulacak
  • Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi üyeleri parti organlarına üye olamayacak.
  • Yönetim kurullarında görev alacak üyeler eğitimli olmalarına önem verilecek. Yönetim Kurulu’nun en az yüzde 30’u yüksekokul mezunu olacak.
  • Yönetim Kurulu üyelerinin seçiminde ekonomik ve sosyal durumu, temsil kabiliyeti dikkate alınacak.

Bakalım önümüzdeki süreçte toplanacak kongrelerde, yukarıda sıralanan kriterlere ne kadar uyulacak?

Parti yetkililerinin gözünden kaçan en önemli konu kibir! Bazı İl ve İlçe Başkanları ile bunların yönetimlerinde kibir paçalarından aşağı akıyor. Teşkilattan kopuk oldukları yetmezmiş gibi tepeden bakmayı da ihmal etmiyor bu kibirliler! Bu rezil durumdan teşkilatlar çok şikayetçi!

Haa bu arada bazı genel başkan yardımcılarının kibirli olduğunu da buradan hatırlatalım!!!

selyus