Hüseyin YELKENCİ

İstanbul’dan Yansıyanlar

AK Parti’de İBB ve İlçe Belediye Başkan adaylarının açıklanacağı tarih belli oldu

AK Parti, 2024 Mahalli İdareler Seçim hazırlıklarına hız verdi.

Türkiye genelinde il, ilçe ve beldeadaylarını açıklaması için son aşamaya gelen AK Parti, Anadolu’da bazı yerleri 15 Aralık 2023 tarihi itibariyle açıklamaya başlayacak.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde büyük bir titizlik ve gizlilik içinde yürütülen süreçte İstanbul ve Ankara adayı şekillenmeye başladı.

Bir yandan sahada anket çalışmalarını yürüten AK Parti, diğer yandan da teşkilatlara kimi büyükşehir belediye başkan adayı olarak görmek istersiniz? temayülleri yapıyor.

Erdoğan, 17 Aralık Pazar günü İstanbul İl Başkanlığında yapılacak temayülden önce İstanbul Milletvekilleri ile parti genel merkezinde istişare toplantısı yaptı.

İstanbul temayülünde: Milletvekilleri, İlçe Belediye Başkanları, 3 kademe il ve ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri oy kullanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teşkilattan istediği aday isimleri kağıtlara yazılıp zarfa konularak teslim edilecek.

Zarfa yazılan isimler, sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bilinecek.

Kısa zamanda belirlenecek büyükşehir adayı 24 Aralık Cumartesi günü Haliç Kongre Merkezi’nde Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor.

Yine Erdoğan’ın İstanbul İlçe Belediye Başkan adaylarını belirlemek için kurduğu komisyon, İstanbul’da ki 24 AK Parti’li Belediye Başkanları’ndan kalacak ve gidecek olan isimler belli olacak.

Belirlenen bu 39 İlçe Belediye Başkan adayı 5 Ocak 2024 Cuma günü Haliç Kongre Merkezi’nde Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor.

Tabi tüm bu çalışmalar Cumhur İttifakı’nın paydaşı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile uyum içinde yapılıyor.

Sözün özü, olağanüstü bir durum olmadığı takdirde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı 24 Aralık Cumartesi, İlçe Belediye Başkan adayları 5 Ocak 2024 Cuma günü açıklanacak. (Hüseyin Adil Yelkenci)  

selyus