Hüseyin YELKENCİ

İstanbul’dan Yansıyanlar

AK Parti’de köklü değişim söylentileri!

AK Parti’de önümüzdeki ay başlayacak olan kongre süreçleriyle ilgili kulislerde gündem yoğun!

Özellikle köklü değişim yolda olduğu konuşuluyor.

Hatta bazı yazarlar köşelerinden bu konuyu yazmaya başladı bile…

Ben de modaya uyarak kongrelerde son durum nedir ve köklü değişim olacak mı, onu ele almaya çalıştım!

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK), Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve bakanlarda köklü değişiklik yapacağı konuşulsa da bence ondan önce Türkiye genelinde üç kademe il ve ilçe başkanları düzeyinde nasıl değişiklikler olacak ve bunların yönetimleri nasıl oluşacak, ona bakmak lazım!

Zaten partinin 9,5 milyon üyesi MKYK, MYK, bakanlarda yapılacak değişimlerden ziyade kendi il ve ilçesinde nasıl bir değişiklik olacak, onun merakı içinde!

Öte yandan hiç şüphe yok ki yukarıdaki değişimlerle ilgili Başkan Erdoğan gereğini yapacaktır…

Teşkilatlar esas, üç kademe il ve ilçelerde köklü ve de liyakatli bir değişim beklentisi içine şimdiden girdi bile!

İnşallah bu kongre süreçleri teşkilatların bu heyecanı ve beklentisi yönünde tamamlanır!

AK Parti’nin olmazsa olmazları olan teşkilatlarla sahada yaptığımız görüşmeler de başkanlardan ziyade özellikle yönetim kurullarından memnun olmadıklarını ifade ediyorlar..

Bu memnuniyetsizlik hem de had safhada!

Öncelikli beklenti, görgüsüzlük ve tepeden bakmalara artık bir son verilmeli!

Yönetimlerdeki hem kadın hem de erkekler conti giyimleri artık bırakmalı ya da bu tür absürt özentisi olmayanlar yönetimlere alınmalı!

Tabi yönetim kuruluna alınacakların bir çok kriteri olmalı ama bir önemli kriter de sosyal medya hesapları ve buradan yapılan paylaşımlardır.

Bunlar mutlaka incelenmeli…

Ayrıca menfaat ve rant için yönetime girmek isteyenler çok olacaktır, bunlara da dikkat edilmeli! Daha bir çok beklentinin olduğu partide demek ki köklü değişim mutlaka olmalı boşuna denmiyor!

Tabi birde bu kongre süreçlerinden çıkacak sonuçları bekleyen yeni oluşumlar var. Öyle bir adil kongre süreçleri olsun ki davaya ihanet içinde olanların safına bir yaprak bile gitmesin!

Son sözüm, yapılacak kongrelerin adil olması, etnik milliyetçilikten uzak durulması ve liyakate önem verilmesi dileklerimle. Kalın sağlıcakla…

selyus