Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 6 Şubat 2023

AK Parti’de milletvekili aday adaylığı için rekor başvuru bekleniyor

Aday adayı olmak isteyenler tecrübeli siyasetçilerden tavsiye almak için genel merkez ve meclis arasında yoğun bir trafik var. Milletvekili aday adaylığı müracaatlarında 2018’deki rekor tazelenebilir.

Son anda bir değişiklik olmazsa 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçim takvimi henüz açıklanmamasına rağmen AK Parti’de milletvekili aday adayı olmak isteyenler Ankara’nın yolunu tuttu. AK Parti kaynakları, aday adayı olmak isteyenlerin genel merkezde ve TBMM’de yoğunluk oluşturduğunu, 2018 seçimlerindeki müracaat rekorunun 14 Mayıs seçimlerinde tazelenebileceğini kaydetti. Aday adayı olmak isteyenler tecrübeli siyasetçilerden öneri ve tavsiye almak için genel merkez ve meclis arasında mekik dokuyor.

YOĞUN TALEP VAR

AK Parti kurmayları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın birbiri ardına açıkladığı müjdelerin meyvesini vermeye başladığını belirterek “Halk nezdinde partiye olan güven arttı. Bu da milletvekili aday adayı olmak isteyen kişi sayısını artırdı. Parti teşkilatlarımızdan, özellikle belediye başkanlarımızdan, iş insanlarından ve vatandaşlarımızdan aday adayı olmak için yoğun bir talep var.” Emirhan Özcan / Türkiye gazetesi

selyus