Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 6 Şubat 2023

Meral Akşener’i belgeler ve dosyalarla tehdit eden Yaşar Okuyan’a İYİ Parti’den cevap geldi

CHP’li Yaşar Okuyan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in masayı dağıtması halinde bunun bir bedeli olacağını söyleyerek, hakkındaki belegeleri açığa çıkarma tehdit etmesinin ardından İYİ Parti kanadından açıklama geldi. İYİ Parti, Okuyan hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı CHP’li Yaşar Okuyan, katıldığı canlı yayında Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i tehdit etti. ‘Elimde belgeler var’ diyen Okuyan’a İYİ Parti’den cevap gecikmedi. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Okuyan hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

“ELİMDE İÇİŞLERİ BAKANLIĞI DÖNEMİNE AİT BELGELER VAR”

Okuyan, Kanal İzmir’de katıldığı programda “Meral Akşener masayı dağıtır, Kılıçdaroğlu’nun adaylığına terslik yaparsa bunun bir bedeli olur, elimde belgeler ve dosyalar var hepsini açıklarım. Hepsi de İçişleri Bakanlığı dönemine ait belgeler. Konuşturtmasın beni. İhanettir. Sayın Kılıçdaroğlu’na dosyayı masa kurulurken söyledim. 3 gün önce de hatırlattım. Ve ona Meral Hanım’la ilgili bir dosya verdim. Dosyayı Kılıçdaroğlu kullanmayacak ben kullanacağım.” dedi.

YAŞAR OKUYAN NE DEMİŞTİ?

Okuyan’ın açıklamaları şu şekilde:

O masayı dağıttığı anda ben ve benim neslimin söyleyecekleri var. Belgeler var, dosyalar var. Konuşturtmasın beni. Çok net söylüyorum, Kılıçdaroğlu’nun adaylığıyla ilgili partisinin içinden negatif konuşmaların hepsi bilgisi dahilinde oluyor.

6’lı masayı dağıtır, Kılıçdaroğlu’nun adaylığına aklınca bir terslik yaparsa ben de burada söylüyorum, sen de seçime gir, kim sevinir buna? AK Parti. Bunu düşünemeyecek kadar siyasi tecrübesi yok mu?

“KILIÇDAROĞLU’NA DOSYA VERDİM”

“Yaptığı bir iş kime yarıyor ben ona bakarım. Sen 6’lı masayı zora sokacak bir şeyi yapıyorsan, bu kime yarar?” diyen Okuyan, “Olay 13 Şubat’ta başlayacak. Diğer partilerin tutumlarını da biliyorum 6’lı masa içinde. İyi Parti’nin de ne yapacağını görüyorum. Kılıçdaroğlu’na ben bunu 1 sene önce masa kurulurken söyledim. 3 gün önce de hatırlattım ve ona bir dosya verdim. Meral Hanım ile ilgili bir dosya verdim. O kullanmayacak onu ben kullanacağım.” diye konuştu. Türkiye gazetesi

selyus