Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 12 Eylül 2018

AK Parti’li kadın siyasetçiler belediyeler için hazır olun!

Yerel seçimler yaklaştıkça partilerde yavaş yavaş hareketlilik başladığı görüldü. AK Parti’de önceki seçime farklı olarak kadınları belediye bakan adayı yapmayı düşünülüyor..

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2019 belediye yerel seçimlerinde kadın ve gençlere daha çok yer vereceklerini ifade etti. Bu açıklamadan yola çıkarak sahil il ve ilçeler ile özellikle de İstanbul’da ilçe belediyeler için kadın belediye başkan adayı konacak diye düşünüyoruz.

Belediye ve il genel meclis üyelerinde de kadın ve genç isimlerin sayısında bir haylı çoğalma olacağı konuşuluyor.

İstanbul Takipte Haber Sitesi olarak yıllardır yakından takip ettiğimiz İstanbul İl Kadın Kolları yönetimlerinde görev almış ve halen devam edenler ile İlçelerin Kadın Kolları Başkanları arasında belediye başkanlığını yapacak donanım ve bilgi birikimde olan bir çok kadın siyasetçi ismini bir çırpıda sayabiliriz.

Bazı ilçelerde kadın belediye başkan adayı koyulursa, partinin önceki oylarını çok daha fazla arttıracak isimler var…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kadınların ve gençlerin yerel yönetimlerde bulunması sözünü hatırlatan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, belediye başkan adaylığı için kadınların ve gençlerin müracaat etmeleri durumunda destekleyeceklerini vurguladı.

Ayrıca birçok şehirde yerel yönetimler için kadın adaylara öncelik vereceklerini belirten Mehmet Özhaseki, “Kadın ve gençlerimizden belediye başkan adaylarımız olacak.” dedi.

selyus