Ana Sayfa İÇ POLİTİKA, TÜRKİYE EKONOMİSİ 27 Mart 2022

AK Parti’li Kurtulmuş, “EYT ve asgari ücret bakanlığın gündeminde”

Asgari ücrete ilave zammın gelip gelmeyeceği konusu tartışılırken, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş konunun uzun süredir bakanlığın gündeminde olduğunu belirterek, devletin vatandaşın hayrına olacak sonuçlar için çalıştığını belirtti.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, partisinin Bursa İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. Asgari ücrette ek zam beklentisi ve EYT’ye ilişkin de konuşan Kurtulmuş, “Taleplerin gerçekleştirilebilmesi için de eldeki imkanlar, fırsatlar, öncelikler çerçevesinde bu değerlendirmeler yapılır. Yaparken de milletin hayrına olacak şekilde sonuçlar alabilmek için gayret sarf edilir. Bundan milletimiz emin olsun bu konu epeydir bakanlığın da gündemindedir.” ifadelerini kullandı.

“KONUYU YETERİNCE BİLİYORUZ VE ÇALIŞTIK”

Bir gazetecinin, EYT ve yıpranma konusunda gelinen son duruma ilişkin sorusu üzerine Kurtulmuş, şunları söyledi:

“Milletin konuştuğu, talep ettiği, beklentilerinin tamamını masaya yatırırız. Bunların tamamıyla ilgili çalışmalarımızı öteden beri sürdürürüz. Milletin gündeminde olup da bizim gündemimizde olmayan hiçbir konu yoktur. Ancak devlet yönetiminde bir şeyi talep etmek başka bir şey, onu gerçekleştirebilmek başka bir şeydir. Taleplerin gerçekleştirilebilmesi için de eldeki imkanlar, fırsatlar, öncelikler çerçevesinde bu değerlendirmeler yapılır. Yaparken de milletin hayrına olacak şekilde sonuçlar alabilmek için gayret sarf edilir. Bundan milletimiz emin olsun bu konu epeydir bakanlığın da gündemindedir. Bu konuyu yeterince biliyoruz ve çalıştık. İnşallah milletin hayrına sonuçlanmasını ümit ederiz.”

ASGARİ ÜCRET İÇİN ALTINCI AYDAN İTİBAREN HAZIRLIK OLABİLİR Mİ?

Kurtulmuş, “Asgari ücret için altıncı aydan itibaren hazırlık olabilir mi?” sorusu üzerine, memur maaşlarıyla ilgili zam yapılırken temmuz ayında bunlara ilave zam yapılabileceğinin söylendiğini hatırlatarak, “Özel sektör için konuştuğumuzda biz Türkiye’nin ekonomik olarak olağanüstü bir dönemden geçtiğini görüyoruz. Gerçekten büyük bir hayat pahalılığı baskısının vatandaşlarımızın üstünde olduğunu ve bunun da hafifletilmesi için elimizdeki bütün imkanları kullanmanın şart olduğunu görüyor ve bunu uyguluyoruz.” dedi. Türkiye gazetesi

selyus