Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 17 Ekim 2018

AK Parti’li Metin Karadayı, Ataşehir Belediyesi’ni almaya kararlı

Geçmişten bugüne gelen siyasi çizgisi ile her kesimin sevgisini, desteğini kazanmış bir siyaset ve dava adamı olan Metin Karadayı, AK Parti Ataşehir’den Ataşehir Belediye Başkan Aday Adayı oldu.

İstanbul’un renkli ve tanınmış siyaset adamı Metin Karadayı, AK Parti’den Ataşehir Belediye Başkanlığı için Aday Adayı oldu. Siyasi kariyeri dopdolu olan Karadayı, Refah ve Fazilet Partilerinde Gençlik Kolları Mahalle Başkanlığı, İlçe, İl Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

Fazilet Partisi kapatılınca Saadet Partisi’nin kuruluşu kendisinin siyasi duruşuna uymayınca Anavatan Partisinde Üsküdar ilçe yönetim kuruluğu üyeliği ve ilçe başkanlığı yapan Metin Karadayı, Anavatan Partisi’nin olağanüstü kongresinde genel başkan adayı da oldu…

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olan, faaliyet alanında öncü bir holdingde İnsan Kaynakları ve İdari İşler Müdürü olarak çalışan. Metin Karadayı, “Parti büyüklerimiz tarafından aday gösterildiğim takdirde uzun yıllara dayanan siyasi tecrübemle yola çıkarak uzmanlık alanım olan hesaplamayı da doğru yapıp Ataşehir Belediyesi’ni AK Parti’ye kazandırmak istiyorum” dedi.

METİN KARADAYI KİMDİR?

Sinoplu olan Metin Karadayı’nın çocukluğu ve gençliği İstanbul ili Kadıköy ilçesi Fikirtepe mahallesinde geçti. Ataşehir ilçesi kurulduğu günden bugüne Ataşehir ilçesinde ikamet eden Karadayı, ilk, orta ve lise tahsilini İstanbul’da yüksek tahsilini Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünde tamamladı. Ayrıca Marmara Üniversitesinde Sosyal Sigortalar üzerine eğitim görmüş ve halen İstanbul Üniversitesinde Sosyoloji Bölümü öğrencisidir.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olan Metin Karadayı, faaliyet alanında öncü bir holdingde İnsan Kaynakları ve İdari İşler Müdürü olarak çalışmaktadır.

Siyasi faaliyetlerine gençlik yıllarında başlayan ve öğrencilik yıllarında MGV teşkilatı içinde görev yapan Karadayı, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif görevlerde bulundu. Metin Karadayı, Refah Partisi ve Fazilet Partisinde mahalle başkanlığı, ilçe, il gençlik kollarında görev yapmıştır.

Anavatan Partisi’nde Üsküdar ilçe yönetim kuruluğu üyeliği ve ilçe başkanlığı yapan Karadayı, Anavatan Partisi’nin olağanüstü kongresinde genel başkan adayı oldu.

2010 yılında AK Parti Ataşehir ilçesine üyelik kaydını yaptıran ve 2011 yılı milletvekilliği seçimlerinde İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı olan Karadayı, 2019 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde AK Parti’den Ataşehir Belediye Başkanlığı Aday Adaylığını açıkladı.

selyus