AK Parti’nin örnek Mahalle Başkanı Kerim Sarıkaya, Erdoğan sevdalısı

Rize, Çayeli AK Parti Şairler Mahalle Başkanı Kerim Sarıkaya ile mahallenin muhteşem görüntüsü altında bir söyleşi gerçekleştirdik.

Söyleşimizde tecrübeli siyaset adamı Kerim Sarıkaya başkanımıza sorular yönelttik. Aldığımız cevaplarda AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sevdalısı olduğunu gördük.

Partisine ve davasına yaptığı katkılardan dolayı tüm teşkilatlara örnek mahalle başkanı olan Sarıkaya, 16 yıldır hizmet nöbetinin başında.

SÖYLEŞİDE Kİ SORULARIMIZ

“AK Parti ile hikayeniz ne zaman başladı?”

“AK Parti ile hikayem, sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın haksız yere hapis yatması, İstanbul’da yaptığı hizmetler ve ona olan sevgimizden dolayı partinin kuruluşunda bende bulundum.

Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız partiyi kurarken milleti davet etmesine duyarsız kalamazdım. Çünkü ben Recep Tayyip Erdoğan’ı çok seviyordum. Onunla aynı çatı altında olmaktan da büyük bir onur duyacaktım.

AK Parti 2001 yılında kuruluşunda partinin üst düzey yöneticileri geldiler bende üye oldum. Daha sonraki süreçte de Şairler Mahallesi Başkanı olarak görevlendirildim. Görevimin başkandayken partime, davama hizmet ettim ve etmeye de devam ediyorum.

Mahalle başkanlığını 8 yıl yaptıktan sonra işim gereği ilçe dışına çıkınca ara verdim. 3 yıl sonra tekrar mahalleme döndüm. Bu kıymetli görevi yürüten arkadaşım başka bir sorumluluk alınca tekrar mahallemin başkanı olarak geri dönmüş oldum. O gün bugündür de görevimin başındayım.

“AK Parti demek ne demek? AK Parti deyince akla ne geliyor?”

AK Parti deyince akla Recep Tayyip Erdoğan, sayın Cumhurbaşkanımız geliyor. Yaptığı hizmetler.

“2018 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şairler Mahallesinden yüksek oranda oy alarak Rize’de öne çıkan mahallelerden oldunuz. Bunu nasıl başardınız?”

“Bize verilen görevi harfiyen yerine getirdik. Dostlarımıza, akrabalarımıza, arkadaşlarımıza, tanıdık tanımadık bütün mahalle halkımıza kapı kapı dolaşarak, sayın cumhurbaşkanımızın yaptığı hizmetleri anlatarak sahada görev yaptık. Hamdolsun mahalle halkımız hatırımızı kırmadı. Cumhurbaşkanımızın hatırını kırmadı ve sevgilerini herkes gösterdi, bizde böyle yüksek oranda rey aldık.”

“2023 seçimlerine daha var ancak yapılan anketlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki oy oranını koruyor. Cumhur ittifakının oylarıyla birlikte yüzde 55-60’ları bulacak gibi duruyor. Şairler mahallesinde de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hala teveccüh var mı?”

“Var. Hala daha Cumhurbaşkanımıza, reisimize mahalle halkımızın eksilmeden eski sevgisi devam ediyor. Bugün seçim olsa diyebilirim ki yine Çayeli’nde birinci mahalle oluruz.”

Kerim Sarıkaya Başkanımıza söyleşinin sonunda “son olarak görüşleriniz nelerdir?” diye sorduğumuz da dolu dolu cevaplar aldık.

İlginizi çekebilir

İsmail Erdem, tamam gibi!

İsmail Erdem, tamam gibi!

selyus