Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 19 Mart 2023

AK Parti’nin sevilen yüzü Temel Başalan, milletin vekili olmak için yola çıktı

AK Parti İstanbul teşkilatlarının sevilen yüzü Avukat Temel Başalan, TBMM 28. Dönem milletvekili aday adayı oldu.

AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcılığı, İBB AK Parti Grup Başkanvekilliği görevlerinde bulunan tecrübeli siyaset adamı Temel Başalan, TBMM de milletvekili olarak kutlu davaya hizmet etmek için yola çıktı.

“GAYRET BİZDEN, TEVFİK ALLAH’TANDIR”

Adaylığı ile ilgili bir açıklama yapan Başalan, “Haydi Bismillah! Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan’ın ortaya koyduğu #TürkiyeYüzyılı vizyonunda sorumluluk almak için AK Parti İstanbul milletvekilliği aday adaylığı müracaatımı gerçekleştirdim. Ülkemize ve aziz milletimize hizmet etmek için dualarınızı beklerim. Gayret bizden, Tevfik Allah’tandır.”

TEMEL BAŞALAN KİMDİR?

Temel Başalan, 5 Temmuz 1971 yılında Mesudiye’de (Çaltepe Mahallesi) dünyaya geldi. Eğitim hayatına Mesudiye’de başlayan Temel Başalan; orta ve lise eğitimini Ordu İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Temel Başalan, öğrenim hayatından sonra siyasete yöneldi. Temel Başalan, 2004-2009 yıllarında Kâğıthane ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Belediye Meclis Üyeliği ve Kâğıthane Belediye Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Bu dönemde başkan yardımcılığının yanı sıra encümen başkanlığı, hukuk ve imar komisyon başkanlığı yaptı.

Temel Başalan, 2006 yılında AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi ve 2008 yılında Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı oldu. 2009 yılında yapılan İl Kongresi’nden sonra da Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olan Temel Başalan; AK Partili belediye başkanları, ilçe başkanları ve akademisyenlerden kurulu komisyonlar marifetiyle, yerel yönetimlerde yaşanan mülkiyet sorunlarının tespiti ve bu sorunlara yasal çözüm önerilerinin getirilmesinde etkin rol oynadı.

Birçok dernek ve vakıfta kurucu, yönetim kurulu üyesi ve başkan yardımcısı olarak görev alan Temel Başalan, halen Ordulular Birliği Hizmet Vakfı’nda ve Ordu Dernekler Federasyonu’nda Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Kağıthane Belediyesi meclis üyeliği yapan Başalan, İBB AK Parti Grup Başkanvekilliği görevini başarıyla yürüttü.

selyus