Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 19 Mart 2023

AK Parti, son anketini açıkladı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin yapılan son anket sonuçlarını paylaştı. Katıldığı bir televizyon programında anketlere ilişkin konuşan AK Partili Şen, “Bitirdiğimiz hafta itibariyle bir seçim olsaydı Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın oy oranı yüzde 53 olarak gözüküyor. AK Parti’nin oy seviyesi ise yüzde 41 civarında.” ifadelerini kullandı.

Türkiye, 14 Mayıs günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine odaklanmışken son yapılan anketlerin sonuçlarına göre Başkan Erdoğan’ın oy oranının yüzde 53 olduğu açıklandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, seçimlere ilişkin yapılan son anket sonuçlarını paylaştı.

Bir televizyon programına konuk olan ve anketleri değerlendiren AK Partili Şen, “Bitirdiğimiz hafta itibariyle bir seçim olsaydı Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın oy oranı yüzde 53 olarak gözüküyor. AK Parti’nin oy seviyesi ise yüzde 41 civarında.” dedi.

AK Partili Şen’in açıklamalarından öne çıkanlar:

“HAFTADA 3-4 ANKET YAPTIRIYORUZ”

Normalde ayda 3-4 tane anket yaptırıyorduk. Ancak şu an bunu haftada 3-4 anket yaptırıyoruz. Profesyonellere yaptırıyoruz bu anketleri.

“ERDOĞAN’IN OYU YÜZDE 53”

Bitirdiğimiz hafta itibariyle bir seçim olsaydı Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın oy oranı yüzde 53 olarak gözüküyor. AK Parti’nin oy seviyesi ise yüzde 41 civarında.

“ANKETLER ÖLÇME ARAÇLARI DEĞİL”

Başka partilerin oy oranının söylemem şık olmaz. Anketler ölçme araçları değil değerlendirme araçlarıdır. O yüzden net konuşmamak gerekir. Ama şu an görünen anketler bu şekilde.

“HAFTADA 3-4 ARAŞTIRMA YAPIYORUZ”

Bu sonuçları çarşamba günü aldım. Her günü birbirinin arkasına katarak anketler yaptırıyoruz. Haftada 3-4 araştırma yapıyoruz. Bunu daha önceden ayda bir olarak yapıyorduk. 10 gün içinde bu araştırmaları yapıyoruz.

“KILIÇDAROĞLU KAYBEDECEK GİBİ DURUYOR”

2018 sonuçlarına yakın sonuçları görüyoruz. Muhalefetin o zamanki açıklamalarıyla bugün yaptıkları açıklamalarla aynı. Sayın Kılıçdaroğlu kaybedecek gibi duruyor şu an. Bunun siyasetle alakası yok bu bilimsel bir veridir.

“ERDOĞAN’IN KAZANDIĞINI MUHALEFET GÖRÜYOR”

Manipülatif anketler ile ilgili de konuşan Şen: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kazandığını muhalefet görüyor. 14 Mayıs gecesi insanları sokağa dökmek istiyorlar. Akşam gazetesi

selyus