Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 5 Ocak 2022

AK Parti’yi temsil eden hiç kimsenin davamıza zarar vermeye hakkı yoktur

Erdoğan, “AK Parti teşkilatında görev üstlenen hiç kimsenin meseleye bunun dışında bir bakış açısıyla, edayla, üslupla yaklaşması bizim açımızdan kabul edilir bir durum değildir. Biz teşkilatlılarımıza her zaman ‘KİBRİ, BÜYÜKLENMEYİ, HİZİPÇİLİĞİ, NOBRANLIĞI’ sokmamış olmakla övünen bir partiyiz. Genel başkanından mahalle sorumlusuna kadar AK Parti’yi temsil eden hiç kimsenin davamızın bu vasfına zarar vermeye hakkı yoktur.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu

Toplantının hayırlara vesile olmasını dileyen Erdoğan,” Türkiye’nin son 20 yıldaki 16’ncı genel seçimi olacak 2023 Haziran’ına hazırlanırken üyelerimizle irtibatımızı güçlendirmeye önem vermeliyiz. Her fırsatta altını çizerek tekrarladığım gibi 2023 bizim için hazine değerinde bir dönemdir. Ülkemizdeki muhalefet icraatta tembel vatandaşlarımızla ilişkisinde riyakardır. Onlar sadece seçimden seçime vatandaşımıza gider tiyatro müsameresi havasında oy ister. Sonra da bir daha dönüp arkalarına bakmazlar. Meydanlarda verdikleri sözlerin hiç birini göreve gelince hatırlamazlar. Hatırlatanlar da saldırırlar. Biz ise yılın 365 günü insanımızla iç içeyiz. Böyle olmak mecburiyetindeyiz. Biz siyaseti milletimiz için yapıyor milletimizle birlikte yürütüyoruz” dedi.

AK PARTİ’Yİ TEMSİL EDEN HİÇ KİMSENİN DAVAMIZIN BU VASFINA ZARAR VERMEYE HAKKI YOKTUR.

İl başkanlarına seslenen Erdoğan,” Siyaset kapısı hacet kapısıdır. Derdi, sıkıntısı talebi ve teklifi olan herkesin ilk çalacağı kapının AK Parti teşkilatı olmasından daha tabi bir şey yoktur. Elbette her talebi karşılamak mümkün değildir. Derdine çözüm bulunabilecek vatandaşımızın sıkıntısını gidermek zaten boynumuzun borcudur. Bunun mümkün olmadığı durumda ise talep sahibi vatandaşımıza durumu izah ederek onun gönlünü almak, irtibatını sürdürmesini sağlamak da en başta gelen görevimizdir. AK Parti teşkilatında görev üstlenen hiç kimsenin meseleye bunun dışında bir bakış açısıyla, edayla, üslupla yaklaşması bizim açımızdan kabul edilir bir durum değildir. Biz teşkilatlılarımıza her zaman kibri, büyüklenmeyi, hizipçiliği, nobranlığı sokmamış olmakla övünen bir partiyiz. Genel başkanından mahalle sorumlusuna kadar AK Parti’yi temsil eden hiç kimsenin davamızın bu vasfına zarar vermeye hakkı yoktur. Vaktimiz sınırlı olabilir, kişisel sıkıntılarımız olabilir her ne olursa olsun önceliğimizi vatandaşlarımızın gönlünü kazanmaya vereceğiz. Bunu başaramıyorsak o görev yerlerini boşuna işgal etmeyeceğiz. Bu kapı sadece siyaset kapısı değildir. Bu kapı çok daha büyük bir kültür, medeniyet inanç davasının günümüzdeki temsilcisidir. Yaptığımız hata, yol açtığımız kayıp, sadece sahsımızı değil asırlara sarih bayrak yarışında nöbetçisi olduğumuz davamızı da etkiler” diye konuştu.

2022 senesinin AK Parti’nin kuruluşunun 21. yılı, iktidara gelişlerinin 20 yılı olduğunu söyleyen Erdoğan, “Partimizin son 10 yılındaki en önemli hedefinin sembolü olarak 2023 ‘ü belirtmiştik. Bir yıl sonra bugünlerde inşallah 2023’e nasıl ulaştığımızı, 2023 seçimlerini nasıl organize edeceğimizi konuşacağız. Geçtiğimiz hafta MKYK toplantımız açılışımızda ifade etmiştik. Hiç şüphesiz yaşadığımız coğrafyada bin yıldır, her günümüz, her ayımız, her yılımız zorlu bir mücadele ile geçmiştir. Bu süreçte kimi zaman kritik yol ayrımıyla karşı karşıya geldiğimiz de olmuştur. Yaşadığımız şu dönemin kritik önemde olduğuna inanıyorum. Artık bir asrın eşiğine geldiğimiz Cumhuriyetimiz döneminde defalarca karşılaştığımız, defalarca yaşadığımız bir senaryo tekrar üzerimizde denenmek isteniyor.

Hiç uzağa gitmeye gerek yok sadece geçtiğimiz 8- 9 yılda yaşananlara baktığımızda bu gerçeği görebiliriz. AK Parti’nin milletimize en büyük hizmeti demokraside ve kalkınma altyapısında ülkemize sağladığı kazanımlar yanında işte bu oyuna meydan okumuş olmasıdır. Gönül coğrafyamızın dört bir yanındaki vatandaşlarımızın samimi duasına nail olmayı bu mücadeleyi verme cesareti sergilemeye ve başarmaya borçluyuz. Türkiye, tüm mazlumlara ve mağdurlara kendi iradeleri ve gayretleri ile hak ve özgürlüklerine en ileri standartlarda kavuşabileceklerini, kalkınma hamlelerini neticelendirebileceklerini göstermiştir” dedi.

selyus