Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 23 Eylül 2023

Akşener bombaladı: “Biz blöf yapmıyoruz artık CHP ile rakibiz!”

İttifak tartışmalarında son noktayı koyan İyi Parti Genel Başkanı Akşener, “Biz bu seçimlere tek başımıza gireceğiz. AK Parti ile de CHP ile de rakibiz. ‘Millet İttifakı’ diye bir kavram yok şu anda dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından muhalefet cephesinde başlayan ittifak tartışmaları devam ederken, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, katıldığı bir televizyon programında yerel seçimlerde iş birliği konusuna son noktayı koydu. Geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Ümit Özlale’yi aday gösteren Akşener, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere 81 ilde kendi adayları ile seçime gireceklerini söyledi.

“ARTIK CHP İLE DE RAKİBİZ”

AK Parti’nin yanı sıra artık CHP ile de rakip olduklarını vurgulayan Akşener, “Blöf yapmıyoruz. Biz bu seçimlere tek başımıza gireceğiz, kaç kilo ediyoruz göreceğiz. Şu an itibariyle AK Parti ile de CHP ile de rakibiz. ‘Millet İttifakı’ diye bir kavram yok şu anda. Hiçbir siyasi partiyle herhangi bir yol yürümenin içine girmeden, muhalif kimliğimizle 81 ilde yerel seçimlere gireceğiz” dedi.

“BAŞARISIZ OLURSAK BIRAKIRIM”

Meral Akşener, seçimlerde başarısız olmaları durumunda istifa edip etmeyeceği yönündeki soruya, “Kesinlikle bu seçimlerde başarılı olacağımıza inanıyorum. Diyelim ki olmadı, asla tartışmayacağız. Başarısızlık olması halinde bütün sorumluluk bana aittir, ben de gereğini yapacağım. Eğer bu iddianın neticesinde hayal ettiğimiz sonucu milletimiz vermiyorsa, milletimizi tartışmayacağız. Suç bizdedir. O zaman bana düşen şey, görevi daha iyi yapacak bir arkadaşımıza devretmektir” cevabını verdi. Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr  

selyus