Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 18 Temmuz 2023

Akşener, dün eleştirdiği Kılıçdaroğlu ile bugün sıkı seçim pazarlığına başladı

Muhalefette Mayıs ayındaki seçimlerin yankıları sürerken Ankara kulislerini hareketlendiren bir iddia basına yansıdı. Buna göre CHP ve İYİ Parti’de yerel seçimde yeniden bir ittifak için olumlu bir havanın oluştuğu ve Akşener’in 3 ili istediği, Kılıçdaroğlu’nun da sıcak baktığı konuşuluyor.

Mayıs ayında yapılan seçimlerde hem cumhurbaşkanlığını hem de Meclis’te sayısal üstünlüğü bir kez daha Cumhur İttifakı’na kaptıran muhalefette sert tartışmalar devam ederken CHP ve İYİ Parti’nin sürpriz bir hamlesi gündeme geldi.

YERELDE İTTİFAK İÇİN OLUMLU HAVA

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; Seçim yenilgisinin ardından kurultaya kadar sancılı bir sürecin içinde bulunan CHP ve Akşener’i yeniden genel başkan seçerek tepkileri dizginleyen İYİ Parti, yerel seçim planları yapmaya başladı. İki partide yerelde ittifak için “olumlu hava” esiyor.

İki partinin kulislerinde de, “İttifak muhtemelen olacak” görüşü konuşuluyor. İYİ Parti, daha çok sayıda büyükşehirde İYİ Parti’nin adayıyla seçime gidilmesini isterken yaşanan tartışmaların, “İYİ Parti’nin elini güçlendireceği” yorumu yapılıyor.

Akşener’in olağan kurultaydaki CHP’ye yönelik açıklamaları da dikkati çekmişti. İlerleyen günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Akşener, bir araya gelmişti.  Görüşmede gündeminin, “yerel seçimler” olduğu belirtilmişti.

AKŞENER 3 İLİ İSTİYOR

Partililer, Akşener’in çıkışıyla bu yönde “elini kuvvetlendirmek istediğini, ittifak teklifinin bu kez CHP’den gelmesi gerektiğini” kaydediyor. Aralarında Adana, Mersin, Manisa gibi büyükşehirlerin de bulunduğu illerde İYİ Parti’nin adayının desteklenmesi isteniyor. İYİ Parti kurmayları ise ittifakı, “muhtemel” görüyor.

CHP SICAK BAKIYOR

CHP kulislerinde de benzer düşünce hâkim durumda. Parti kurmayları, “İttifak muhtemelen olacak” değerlendirmesini yapıyor. CHP’de “Adana ve Mersin gibi şehirleri verebiliriz” görüşü dile getiriliyor.

AKŞENER SEÇİM SONRASI CHP’Yİ TOPA TUTMUŞTU

Öte yandan seçim sonrası 3. Olağan Kurultay’ını yapan İYİ Parti’de, Meral Akşener yeniden genel başkanlığa seçilmişti. Akşener seçildikten sonra yaptığı açıklamalar çok konuşulmuştu. CHP’ye sert sözlerle tepki gösteren Akşener, 15 milletvekili transferi hakkında “Hayatımın en büyük pişmanlığı” demişti.

Akşener sözlerinin devamında ‘hadi size hayatta başarılar’ diyerek 6’lı masayla bağları koparmıştı.

KILIÇDAROĞLU’NDAN TRAVMA YORUMU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarının ardından yaptığı bir değerlendirmede “Hepimiz kazanacağımıza çok inanmıştık. Kazanamayınca bunun getirdiği ciddi bir travma oldu.” ifadelerini kullanmıştı. Türkiye gazetesi

selyus