Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 18 Temmuz 2023

AK Parti’den aday olma kriterleri adeta iğnenin deliğinden geçiyor

AK Parti’de adaylar beş aşamada belirlenecek. Bunlar ‘anket, temayül, mülakat, alt/üst kurul, Cumhurbaşkanı Erdoğan onayı’ olurken, vaatlerinin yüzde 60’ını gerçekleştiren başkanlar yeniden aday olabilecek. Bütçeden en fazla payı yatırıma ayıran başkanlar da bir adım önde olacak. Ayrıca ilçe belediye başkanları illere aday gösterilebilecek.

AK Parti yerel seçimlerde adaylar konusunda ince eleyip sık dokuyacak. Adaylar ‘anket, temayül, mülakat, alt/üst kurul, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan onayı’ olmak üzere 5 aşamadan geçecek. ‘Bize hizmet edecek aday lazım’ anlayışla hareket edilecek. Vatandaşa il ve ilçelerde kimi belediye başkanı olarak görmek istedikleri sorulacak. Aday olmak isteyen isimler üzerinde detaylı bir anket çalışması yapılacak. Öne çıkan isimler bölge teşkilatlarınca temayüle tabi tutulacak. Anket ve temayülden çıkacak sonuçlar büyük önem arz edecek.

MÜLAKATA ALINACAKLAR

Bunun ardından adaylar bölge teşkilatlarınca mülakata alınacak. Burada da başarı gösteren isimler bu sefer Genel Merkezde oluşturulacak alt ve üst kurul tarafından elemeye tabi tutulacak. Son olarak Genel Merkez’den onay alan isimler konusunda son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek. Emrah Özcan / Türkiye gazetesi

selyus