Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 2 Şubat 2023

Akşener, Kılıçdaroğlu’nu iğneledi

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, “Ben Kemal, geliyorum” diyen CHP genel başkanına isim vermeden göndermede bulundu. Akşener, “Bu mücadele hiçbir kaprise, inada kurban edilemez. Hiçbir şahsi hırsa, hiçbir koltuk hesabına feda edilemez” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı’nın kamuoyuyla paylaştığı Ortak Politikalar Mutabakat Metni’ne ilişkin “Altı siyasi parti olarak bu zamana kadar iktidarın önümüze yuvarladığı siyasi yün yumaklarıyla değil seçimi kazandıktan sonra neler yapacağımızla ilgilendik. İşte bu çalışma da 14 Mayıs’tan sonra yapacaklarımızın somut planıdır” değerlendirmesinde bulundu.

“BU MÜCADELE HİÇBİR İNADA KURBAN EDİLEMEZ”

Grup toplantısında konuşan Akşener “Bu mücadele, Gezi’de sesini duyurmaya çalışanların, en ücra mahallelerde sandık başında sabahlara kadar müşahitlik yapanların, Boğaziçi Üniversitesinde haysiyetini korumaya çalışan akademisyenlerin mücadelesidir. Bu mücadele hiçbir kaprise, hiçbir inada kurban edilemez! Hiçbir şahsi hırsa, hiçbir koltuk hesabına feda edilemez. Milletin iradesi dışında, hiçbir iradeye boyun eğmez. Biz, Millet İttifakı’nı, ferasetle, feragatle, fedakârlıkla kurduk. İstibdat zincirlerini kırmak, umudu yaşatmak için kurduk” dedi.

Akşener’in bu sözlerle aday olmak isteyen ve “geliyorum” mesajı veren Kemal Kılıçdaroğlu’na gönderme yaptığı şeklinde değerlendirildi. Türkiye gazetesi

selyus