Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 2 Şubat 2023

HDP’li vekil Turan, “Terör operasyonlarına ayrılan bütçe kaldırılsın”

Turan, bunun için de terör operasyonlarına ayrılan kalemin ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi. “Barış politikaları ile olağanüstü bir tasarruf sağlayacağız.” diyen Turan, “Yalnızca şu anda AK Parti iktidarının Suriye’de yaptığı operasyonların bu ülkeye karşılığı yıllık 2 milyar dolardır.”

HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, partisinin ekonomi programı hakkında bilgi verdi.

Demokratik ekonomi programlarının amacının; kaynakları, varlıkları etkin ve verimli kullanmak, adaletli bir gelir dağılımı sağlamak olduğunu söyleyen Turan, ekonomi programının ilk hedefinin enflasyonu düşürmek olduğunu söyledi.

TERÖR OPERASYONLARINA AYRILAN BÜTÇE KALDIRISIN TALEBİ

Turan, bunun için de terör operasyonlarına ayrılan kalemin ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.

“Barış politikaları ile olağanüstü bir tasarruf sağlayacağız.” diyen Turan, “Yalnızca şu anda AK Parti iktidarının Suriye’de yaptığı operasyonların bu ülkeye karşılığı yıllık 2 milyar dolardır.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin toprak bütünlüğünü koruması için düzenlediği terör operasyonlarında ‘kaynakların heba edildiğini’ öne süren HDP’li Turan, “Demokratik bir ekonominin olmazsa olmazı bu gider kalemini ortadan kaldırmak, barış, demokrasi içerisinde emeğin özgürlüğü temelinde bütün farklılıkların yan yana yaşayabileceği bir Türkiye’yi inşa etmek.” diye konuştu.

Turan, “Zaruri malların fiyatlarının geçici olarak dondurulmasını savunuyoruz. Gıda, enerji, ulaşım, haberleşme gibi sektörlerde tekellerin sebep olduğu finansal spekülasyonu önlemek ve fiyat istikrarını sağlamak için denetim yapacak özel komitelerin kurulmasını öneriyoruz.” ifadelerini kullandı. Türkiye gazetesi

selyus