Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 5 Ekim 2016

Aktay, “Darbelere karşı en büyük sigortamız Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’dır”

Aktay, Türkiye’de her şeyin sigortası olduğunu belirterek, “Darbelere karşı da bu ülkenin bir sigortası var, milletimiz 15 Temmuz gecesi bunu gördü. Darbelere karşı en büyük sigortamız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

İstanbul’da katıldığı bir toplantıda altı çizilecek açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Aktay, Türkiye’de her şeyin sigortası olduğunu belirterek, “Darbelere karşı da bu ülkenin bir sigortası var, milletimiz 15 Temmuz gecesi bunu gördü. Darbelere karşı sigortamız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Aktay, “Hiç kimse tahmin edebilir miydi 2016 Temmuz ayında ülkemiz böylesine bir darbe ile karşı karşıya kalacak. Doğrusu söylemek gerekirse 15 Temmuz gündüz vakti biriyle konuşsanız sizlerle dalga geçerlerdi. Bu devirde darbe, dünya ile entegre olmuş bir ülkede darbe olmaz derdik. Neden olmaz, çünkü bir takım sigortalarımız var, dünyaya entegre olmuş sigorta ve finans sistemimiz var. Bunlar birer sigortadır. Türkiye toplumu gelişmiştir, böyle bir darbeyi kabul etmez, bu da bir sigortadır. Bunu bildikleri için darbeciler böyle bir girişimi göze alamazlar, bu da bir sigortadır. Ama gel gör ki bütün bu sigortaların hiçbirisi işe yaramadı. O darbeciler de dünyanın değiştiğinin farkında değilmiş. Ama o harekete giriştikten sonra karşılarına büyük bir güç çıktı, işte Türkiye’nin asıl sigortası demokrasiyi içine sindirmiş milletimiz, Türkiye’yi darbelere karşı koruyan en önemli sigortaymış. Türkiye darbelere karşı sigortalı bir toplumdur. Türkiye’nin ekonomisi de gördük ki kolay kolay sarsılmıyor.“

”14 YILDA YÜZDE 500’ÜN ÜZERİNDE BÜYÜME”

2002 yılından bu yana sigorta sektöründe sayısal anlamda çok ciddi bir fark ortaya çıktığını ifade eden Aktaş, “Bu da Türkiye’nin 14 yıllık gelişmişliğinin en güzel örneklerden biridir. Bankacılık ve sigortacılığın sektörel oranı yüzde 9 iken, bu yıl yüzde 14, yüzde 79. Sektörel büyüme yüzde 500’ün üzerine çıkmış. Siyasi krizlere rağmen çok daha sağlam duruyoruz. Bunun bilincinde olmalıyız. Daha farklı sigortalar geliştirmeli. Darbelere karşı da sigortalar oluşturmalı. Yasal sigortalar oluşturulmalı. Doğrusunu söylemek gerekirse darbelere karşı en büyük sigortamız Sayın Cumhurbaşkanımızdır. Halkımızla aramızda olan gönül ilişkisini burada kaydetmek gerekiyor” diye konuştu.

selyus