Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 5 Ekim 2016

Başbakan Binali Yıldırım, “Hainlik asla affedilmez”

Başbakan Yıldırım, “Elbette insanın olduğu yerde eksik de olur, hata da olur bunların hepsi telafi edilir. Ama hainlik asla affedilmez.”

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde AK Parti Grup toplantısı gerçekleşti. Grup toplantısına katılan teşkilat üyelerini selamlayan Başbakan Binali Yıldırım, TBMM’nin 26. Dönem 2. yasama yılında AK Parti’nin ilk grup toplantısını gerçekleştirdiklerini belirterek, bunun partisi, ülke ve millet için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Başbakan Yıldırım, “FETÖ’nün vücuda giren bir zehir gibi her yere ulaşabilen, her yere sızabilen, her yere nüfuz edebilen fitne söylemlerine karşı da çok dikkatli olmanızı istiyorum. Bu vesileyle AK Parti’li yol arkadaşlarıma, AK Parti teşkilatlarına da şunları söylemek istiyorum, hiç kimse FETÖ’nün oyununa gelmesin. FETÖ, diğer partilerle birlikte, AK Parti teşkilatları içinde de tereddütler ortaya çıkarmak, kendisine karşı yürütülen mücadelenin kararlılığına gölge düşürmek için her türlü hileye, yalana, dolana başvuruyor. Neymiş, alt düzeydeki FETÖ’cüler tasfiye edilirken, siyasi gücü ve konumu olanlar korunuyormuş. Bu ifade fitnenin ta kendisidir. Bu tür ifadelerin peşinden gidenler, FETÖ’nun kündesine geldiklerini asla unutmasınlar. Bu demek değildir ki eksikler, hatalar yoktur. Elbette insanın olduğu yerde eksik de olur, hata da olur bunların hepsi telafi edilir. Ama hainlik asla affedilmez.” değerlendirmesinde bulundu.

Bu çerçevede gündeme getirilen hususlardan kamuyla ilgili olanların başbakanlıkta, AK Parti ile ilgili olanların genel merkez bünyesinde oluşturulan ekiplerce titizlikle incelendiğine işaret eden Yıldırım, “Eksik varsa tamamlanıyor, hata varsa düzeltiliyor. Önemli olan mücadelenin samimiyetidir, kararlığıdır. Her zaman ifade ediyoruz, ‘niyet hayır, akıbet hayır.’ Buna karşılık fitne çıkararak, yapılan mücadeleyi değersizleştirmeye çalışanlara da asla müsamaha göstermeyeceğiz. Diğer partilerden de aynı hassasiyet içinde davranmalarını bekliyoruz.” ifadesini kullandı.

Başbakan Yıldırım, FETÖ konusunda AK Parti’ye ayar vermeye çalışanların dönüp, kendi içlerinde de aynı temizliği yapmaları gerektiğini belirterek, “Çünkü biz biliyoruz ki AK Parti’den yüz bulamayan FETÖ’cüler, soluğu diğer partilerde alıyor. PKK ile mücadele konusunda da benzer sıkıntılar ortaya çıkabiliyor. Ordaki tavrımız da çok nettir. Suçlu olan her kim olursa olsun mutlaka cezasını çekecek. Suçsuz olan hiç kimsenin de en küçük bir mağduriyet yaşamasına asla izin vermeyeceğiz. Bu ölçüyü muhafaza edelim.” ifadesini kullandı.

selyus