Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 12 Nisan 2024

Alper Yeğin, “Diren Lice (PKK)”

Diyarbakır’ın Lice İlçesinde Türkiye Cumhuriyeti Devletine kafa tutarak direnen PKK terör örgütünü destekleyici “Diren Lice” tweeti atan Alper Yeğin bugün maalesef Sancaktepe Belediye Başkanı!

“Diren Lice”nin bir başka anlamı da “Diren PKK”dır!

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Diyarbakır’ın Lice ilçesinde karakol binası yapmasına karşı çıkarak direnen PKK terör örgütü için geçmiş yıllarda “Diren Lice” tweeti atarak savunan birisinin belediye başkanı seçilmesi Sancaktepelilerin tepkisine yol açtı.

31 Mart Yerel Seçimi’nde yaptığı algılarla Sancaktepelileri etkileyen ve 10 binlerce AK Parti’li seçmenin sandığa gitmemesi sonucu hasbelkader belediye başkanı seçilen Yeğin, göreve gelir gelmez ilk işi önceki belediye başkanlarına saldırmak oldu.

BUDA 31 YIL ÖNCE BİR BAŞKA LİCE OLAYLARI

Ayrıca bundan 31 yıl önce askerlerimiz ve vatandaşlarımızın şehit edildiği Lice olayları da terör örgütünün devlete isyanın bir başka boyutu.

Lice ilçesinde 22 Ekim 1993’te PKK’lı bir grubun ilçeye saldıracağı yönündeki istihbarat üzerine dönemin Jandarma Bölge Komutanı Bahtiyar Aydın, operasyonu yönetmek üzere ilçeye gittiği sırada bir suikast sonucu hayatını kaybetmişti. İlçede çıkan olaylarda ise uzman Çavuş Yüksel Bayar ile 14 sivil yaşamını yitirmişti.

selyus