Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 18 Ocak 2023

Altılı masa, AK Parti’nin icraatlarını vadetti

Altılı Masa tarafından 30 Ocak’ta kamuoyuyla paylaşılacağı açıklanan ve cumhurbaşkanı adayının seçim beyannamesi olacağı belirtilen çalışmanın ana hatları ortaya çıktı.

9 ana başlık ve 73 alt başlıktan oluşan hedef ve projelerin bir bölümünün AK Parti’nin hâlen devam eden projeleri ile benzerlik arz etmesi dikkat çekti.

Projeler arasında yer alan “İkinci Şans Okulları” AK Parti’nin geçen yıl hayata geçirdiği meslek edindirme kurslarından farklı değil.

6’lı Masanın TBMM’de yolsuzlukları araştırma komisyonu kurulacağına dair vaatleri ise zaten mevcut bir uygulama…

Enflasyon 2 yıl içerisinde tek haneye indirilmesi hedefi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde dile getirildi. Erdoğan “Enflasyonu 2024’te tek haneye indireceğiz” açıklaması yaptı.

Çok boyutlu beyin göçüyle mücadele eylem planı da halen AK Parti’nin gündeminde olan bir konu. Erdoğan 28 Aralık 2022’de yaptığı açıklamada “Hayata geçirdiğimiz projelerle beyin göçünü tersine çeviriyoruz’’ ifadelerini kullanmıştı.

Altay tankına yerli motor, Millî Muharip Uçak, TF 2000 firkateyni ve iletişim uydularının tamamen yerlileştirilmesi vaatleri de yıllardır üzerinde çalışılan projeler. Türkiye gazetesi

selyus