Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 25 Ocak 2023

Altılı masayı makaraya alan Cüneyt Özdemir, “Aday var mı? Yok. Proje var mı? Yok. Yeneceğiz diyorlar”

Muhalefete yakınlığıyla bilinen gazeteci Cüneyt Özdemir, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine az bir süre kalmasına rağmen 6’lı masanın henüz ortak bir strateji belirleyememesini eleştirdi. 6’lı masaya adeta isyan eden Özdemir, “Aday var mı? Yok. Proje var mı? Yok. Yeneceğiz diyorlar. Nasıl olacak ben bilmiyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 14 Mayıs tarihinde yapılmasına ilişkin görüşmeler sürerken, 6’lı masaya bir eleştiri de muhalefete yakınlığıyla bilinen gazeteci Cüneyt Özdemir’den geldi. Bugün İsmail Saymaz’ın “CHP artık İstanbul’da kazanamaz” sözlerinin ardından Cüneyt Özdemir de 6’lı masayı eleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine az bir süre kalmasına rağmen ortak aday konusunda mutabık kalamayan 6’lı masaya eleştiriler gün geçtikçe artıyor. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun kukla cumhurbaşkanı hevesi ve “kriz çıkar” açıklamaları pek çok kesim tarafından tepkilere neden olmuştu. 6’lı masanın belirli bir stratejisinin olmadığını söyleyen gazeteci Cüneyt Özdemir ise bütün hesapların sandık sonrasına bırakıldığını açıkladı.

“NASIL OLACAK BİLMİYORUM”

Cüneyt Özdemir, 6’lı masayı şu sözlerle eleştirdi:

“Diyorlar ki, “Ya biz bunları sandıkta yeneceğiz”. Nasıl yapacaklar ben bilmiyorum. Aday var mı? Yok. Proje var mı? Yok. Aday? Yok. Proje? O da yok… “Yeneceğiz.” Bütün hesaplar, sandık sonrası kim başbakan olacak? Kim bakan olacak? Milletvekillerini neye göre seçeceğiz? Böyle bir hesap var şu an… Nasıl olacak ben bilmiyorum.” Akşam gazetesi

selyus