Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 7 Nisan 2016

Ataş, AK Parti üye sayısı 10 milyona yaklaştı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, “AK Parti’nin üye sayısı 10 milyon civarında. Biz, Türkiye genelinde tüm teşkilatlarımıza aralık sonu itibarıyla talimat verdik ‘Üyelerimizi ziyaret edin’ diye. Üyelerimizi ziyaret ediyoruz hem bilgilerini güncellemeye çalışıyoruz” dedi.

Ataş, yaptığı açıklamada, siyasi partilerin teşkilatlarıyla ayakta durduklarını, teşkilatlarıyla varlıklarını sürdürdüklerini belirtti.

Siyasi parti teşkilatlarının, kendi bünyelerindeki heyecanı, motivasyonu, sürekli hareketlilikle sağladığına işaret eden Ataş, bu nedenle teşkilatlarda düzenlenen eğitimleri çok önemsediklerini ve her yıl eğitimlerin belirli periyotlarda devam ettiğini aktardı.

“AK PARTİ İKTİDARINA TÜRKİYE’NİN İHTİYACI VAR”

Türkiye’nin AK Parti iktidarına ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Ataş, şöyle devam etti:

“Türkiye’nin bugüne kadar ki AK Parti iktidarları döneminde, her alandaki başarıları bizi motife etmiştir ve Türkiye’ye olan hizmet borcumuzu bu anlamda yerine getirmek gibi bir sorumlukla siyaset yapıyoruz. Biz milletimizi seviyoruz, ülkemizi seviyoruz, ülkemiz üzerinde birtakım hesaplar, planlar yapmak isteyenlere karşı da daha çok çalışmamız, daha çok mücadele etmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Teşkilatlarımıza da bu anlamda diyoruz, gevşemek yok, moral bozukluğuna uğramak yok. Tam tersine heyecanımızı, moralimizi, motivasyonumuzu diri tutmak suretiyle güvenlik güçlerimiz nasıl ki gece gündüz demeden Doğu’da bunun mücadelesini veriyorsa biz de dualarımızla onlara destek vereceğiz, oradaki insanlarımızla halkımızla bütünleşerek Türkiye’de var olduğumuzu onlara göstereceğiz.”

Ataş, Türkiye’nin birliğini, bütünlüğünü bozmadan geleceğe yürüyeceklerini, bunu yapmaya mecbur olduklarını belirterek, “Çünkü Türkiye’den başka yaşayacağımız bir ülke yoktur. Bu ülkeyi hep birlikte savunacağız, hep birlikte sahip çıkacağız. Asla ve asla Türkiye düşmanlarına hiçbir fırsatı tanımayacağız, vermeyeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

“AK PARTİ’NİN ÜYE SAYISI, 10 MİLYONA YAKLAŞMIŞ VAZİYETTE”

AK Parti’nin çok büyük bir aile olduğuna işaret eden Ataş, şunları kaydetti:

“AK Parti’nin üye sayısı 10 milyon civarında. Biz, Türkiye genelinde tüm teşkilatlarımıza aralık sonu itibarıyla talimat verdik ‘Üyelerimizi ziyaret edin’ diye. Üyelerimizi ziyaret ediyoruz hem bilgilerini güncellemeye çalışıyoruz, iletişim bilgilerini hem de yanlışlıkla üye kaydedilmişse bunların tespitlerini yapmaya çalışıyoruz, ölmüşse bunların üye kayıtlarını düşürmeye çalışıyoruz. Hem üye ziyareti hem de güncelleme faaliyetleri yapıyoruz. Tahmin ediyorum nisan sonuna kadar bu çalışmaları tamamlayacağız. Ondan sonra da diğer teşkilat faaliyetlerimize devam edeceğiz. AK Parti çok büyük bir aile. Bizim teşkilat yapımız, aktif olarak üyelerimiz hariç, üyelerimiz içinden seçilmiş teşkilat mensupları sayımız 1 milyon 600 bine yaklaşıyor, yani genel merkezden sandığa kadar ciddi bir yapımız var. Bu yapıyı muhafaza etmek, bu yapıyı dinamik tutmak için bu tür eğitimlere devam ediyoruz.”

selyus