Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 14 Mart 2017

Ataş, “Milletimizi asla aldatmadık”

Ataş, “İktidarımız döneminde milletimize asla yalan söylemedik. Milletimizi asla aldatmadık, ne söylediysek onu yaptık, yapamayacağımız hiçbir şeyi de söz vermedik. Bundan dolayı da kendimizi mutlu ve bahtiyar addediyoruz. Bundan dolayıdır ki milletimiz 11 seçimdir AK Partiyi baş tacı yaparak sandıktan birinci parti çıkardı.” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, İstanbul Bizim Beylikdüzü Vakfı tarafından düzenlenen etkinliğe katılarak, konuşma yaptı.

“AK Parti olarak her başımız sıkıştığı zaman milletimize giden, milletimizin görüş ve kanaatlerini alan bir siyaset anlayışı ile siyaset yapmaya çalışıyoruz” diyen Ataş, şimdi de ülkemizdeki parlamenter yönetim sistemi ile ilgili bir değişiklik arzusunun hasıl olduğunu kaydetti.

Ataş, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili bir kez daha milletimize gidiyoruz. Meclisten 339 oyla geçmiş olan bu değişiklik teklifini ne diyecek diyerek milletimize gönderiyoruz ve 16 Nisan’da ülkemizin geleceği ile ilgili milletimiz bir karar verecek. Ya önceki dönemde olduğu gibi istikrarsız bir sürecin, parlamenter yapının devamından yana bir karar verecek veyahut da artık Türkiye bugün geldiği noktada yeni bir yönetim sistemi ile dünyayla tanışmalı ve Türkiye geleceğine yeni bir yönetim sistemi ile gitmeli diye bir karar verecek; bunun adına Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi diyoruz.” diye konuştu.

AK Parti olarak 14 yıldan fazladır iktidarda olduklarını söyleyen Ataş, “İktidarımız döneminde milletimize asla yalan söylemedik. Milletimizi asla aldatmadık, ne söylediysek onu yaptık, yapamayacağımız hiçbir şeyi de söz vermedik. Bundan dolayı da kendimizi mutlu ve bahtiyar addediyoruz. Bundan dolayıdır ki milletimiz 11 seçimdir AK Partiyi baş tacı yaparak sandıktan birinci parti çıkardı.” değerlendirmesinde bulundu.

 “BU GEMİ BATARSA HEP BİRLİKTE BATARIZ”

Ülke genelinde yaptıkları hizmetlerde hiçbir ayırım yapmadıklarını söyleyen Ataş, şöyle devam etti:

“Biz Türkiye’nin doğusuna ne yaptıysak batısına da onu yaptık, kuzeyde ne yaptıysak güneyde de onu yaptık. Hiçbir il ayrımı yapmadık. Biz biliyoruz ki; bu ülkede Kürt’üyle Türküyle, Alevi’siyle Sünni’siyle tüm etnik yapılarıyla aynı gemide yolculuk yapan insanlarız. Bu gemi batarsa hep birlikte batarız anlayışı ile inancımızın hiç kimseyi ötekileştirmeyi emretmediği anlayışı içerisinde herkesi kucaklayan bir anlayış ile hizmetlerimizi yapmaya devam ediyoruz.”

Ekonomik istikrarsızlıkların büyümeye negatif etki yaptığını anlatan Ataş, 2. Dünya Savaşının ardından Avrupa ülkelerinin 30 bin dolarlık kişi başı gelire ulaştığını belirterek, Türkiye’de ise ancak AK Parti iktidarı döneminde 11 bin dolarlık kişi başı gelire ulaşıldığını söyledi.

Konuşmasında parlamenter sistemde istikrarsızlıklar yaşandığına vurgu yapan Ataş, “Türkiye 93 yıllık parlamenter yapı döneminde 65 tane hükümetle tanışmış, bu 65 hükümetin 34 tanesinin ömrü bir yıldan az olmuş, 13 tanesinin ömrü 1 ila 2 yıl arasında değişen sürelerde hizmet yapmaya çalışmış. Hizmet yapılması mümkün değil ki, 1 yıldan az ömrü olan bir hükümet bu ülkeye hizmet edebilir mi?” dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir radyo programındaki açıklamasına da değinen Ataş, Kılıçdaroğlu’nun anayasa değişikliğini kendisinin de okumadığını, bu durumun aslında bir suçüstü durumu olduğunu sözlerine ekledi.

selyus