Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 18 Ekim 2016

Aykurt Nuhoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret etti

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, belediye bütçe görüşmelerinde AK Parti meclis üyelerinin eleştirilerine cevap vermek yerine ‘Bu diktatöryel süreç bitecek’ diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret etti.

Kadıköy Belediye Meclisi’nde devam eden bütçe görüşmelerinde bir infial yaşandı. Sürekli olumsuzluklarla anılan ve Kadıköy’e bir şey vermeyen Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Belediye Meclisinde yapılan bütçe görüşmelerinde kendisini eleştiren Kadıköy Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Ömer Şahan’a cevap vermesi gerekirken bu ülkenin seçilmiş cumhurbaşkanına ve seçilmiş hükümetine bu diktatöryel süreçte atlatılacak diyerek hakaret etti. Hatta tartışmaların ardından da kabadayı bir edayla ‘sözümün arkasındayım’ dedi.

Başkan Nuhoğlu’nun konuşmasını keserek ‘Bu diktatöryel süreç bitecek ne demek anlamadık’ diyerek tepki koyan Ömer Şahan, “Sayın Cumhurbaşkanımızı yüzde 52 ile seçen irade, milli iradedir.”  Sözünüzü geri alın kayıtlardan çıksın diye çıkış yaparak Başkanı Nuhoğlu’nu adeta abandone etti.

AYKURT NUHOĞLU, “BU DİKTATÖRYAL SÜREÇTE ATLATILACAK”

AK Parti Grup Başkan Vekili Ömer Şahan’ın bütçe görüşmelerinde yaptığı eleştirilere cevap veren Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “Kadıköy’le ilişkili biz Kadıköylülere yaptıklarımızın hesabını veririz. Ama bütün bu yaşadığımız olumsuzluklar ve sürecin geçici olacağını biliyorum. 19 Mayıs 1919’da çok daha zor süreç yaşadı bu ülke. Bu süreçte, ‘bu diktatöryal süreçte atlatılacak’ ve geleceğin aydınlık olacağını bilerek.” şeklinde konuştu.

Başkan Nuhoğlu, size de bir önerim; muhalefet edin, sonuna kadar edebilirsiniz. Ama emin olun şu yaptığınız muhalefeti büyükşehirde yapsanız belki Kadıköy’le ilgili bir sürü şey daha değişebilir diyerek konuşmasını tamamladı.

ÖMER ŞAHAN, “LÜTFEN SÖZÜNÜZÜ GERİ ALIN!”

Başkan Nuhoğlu’nun açıklamasına sert tepki koyan AK Parti Grup Başkan Vekili Ömer Şahan, “Siz hem meclis başkanısınız hem de belediye başkanısınız. Bunlara tek tek cevap vermek istemiyorum. Yalnız kullandığınız konuşmada bir terim var. Kayırlara geçti, düzeltmemiz lazım. Sizi seçen Kadıköy halkının milli iradesidir. Sayın Cumhurbaşkanımızı yüzde 52 ile seçen irade de milli iradedir. Diktatöryel yönetim ne demek, ben bunu anlamadım! Diktatöryel yönetim bitecek diyorsunuz. Bu ülkede öyle sizin dediğiniz gibi bir diktatöryel yönetim yok. Bu ülkenin, Türkiye Cumhuriyetinin Belediye Başkanısınız. Sizin dediğiniz gibi bir yönetim yok. Milli İradenin seçtiği cumhurbaşkanı var. Siz de devlet memurusunuz, belediye başkanısınız, bunlar doğru değil. Darbecilerin kullandığı kelimeleri kullanmayın. Sözünüzü geri alın. Bunu tutanaklardan oylayalım çıkaralım lütfen! Bu söyleminizden dolayı hakkınızda su duyurusunda bulunacağız” dedi.

Başkan Nuhoğlu, ısrarla ve inatla ben söylediklerimin arkasındayım’ diye cevap vererek bu ülkenin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve hükümetine hakaret etmiştir.

İstanbul Takipte Haber Sitesi adına ve 15 Temmuz’u iliklerine kadar yaşamış Milli İradenin bir ferdi olarak Aykurt Nuhoğlu’ndan davacıyız. Adalet Bakanlığı’nı ve İçişleri Bakanlığı’nı göreve davet ediyoruz. 

selyus