Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 28 Nisan 2017

Ayşe öğretmene terörist propagandasından hapis

Terör propagandası yapan Ayşe Çelik isimli öğretmen 1 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar veren mahkeme, sanığın suçu basın yayın yoluyla işlediği sabit olduğundan cezasının 1 yıl 6 aya çıkartılmasına, duruşmalardaki iyi hali nedeniyle cezasının 1 yıl 3 aya düşürülmesini kararlaştırdı.

Beyaz Show programına katılarak pkk propagandası yapan Ayşe Çelik isimli öğretmene Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI YAPTI

Haberler.com’un haberine göre Sanık Ayşe Çelik’in suç tarihinde PKK terör örgütünün şiddet içeren yöntemlerini meşru gösterdiğini ve bu şekilde “terör örgütü propagandası yapmak” suçunu işlediği sabit olduğundan, suçun işleniş biçimi ve özelliği, sanığın kastı, suç konusunun önem ve değeri nazara alınarak 1 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar veren mahkeme, sanığın suçu basın yayın yoluyla işlediği sabit olduğundan cezasının 1 yıl 6 aya çıkartılmasına, duruşmalardaki iyi hali nedeniyle cezasının 1 yıl 3 aya düşürülmesini kararlaştırdı. Diğer 38 sanık beraat etti.

AYŞE ÖĞRETMEN NE DEMİŞTİ

Konuşma sırasında terör örgütü PKK’nın kazdığı hendekler, doktor, hemşire, öğretmen demeden yaptığı katliamlar, başta Kürt vatandaşlar olmak üzere bölgedeki tüm halkın hayatını zindana çevirmesi hiç gündeme gelmedi.

Ayşe Çelik, okulları yakıldığı, terör karargahı haline getirildiği ve PKK’nın açık hedefi haline geldikleri için bölgeden ayrılmak zorunda kalan öğretmenleri de hedef aldı.

“Ben öğretmenim öğrencileri terk eden öğretmenlere seslenmek istiyorum. Bir daha oralara nasıl dönecekler. O tertemiz yürekli çocukların yüzüne nasıl bakacaklar. Bomba seslerinden kurşun seslerinden insanlar susuzlukla açlıkla mücadele ediyor. Özellikle bebekler çocuklar lütfen sizde duyarlı olun.” ifadelerinde bulunan Çelik’e terör eylemleriyle ilgili tek kelime söylemeyen Beyaz da teşekkür etti ve destek verdi. “Ama bu söyledikleriniz bize ders oldu. Daha da fazla yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Beyaz Show’daki bu konuşmalar büyük tepki çekmiş ve vatandaşlar sosyal medya üzerinden kanal D ve Beyaz’a eleştiri yağdırmıştı.

selyus