Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 28 Nisan 2017

Kadir Topbaş Gaziantep’e gitti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Gaziantep’te düzenlenen “Siyaset Liderlik ve Şehircilik Konferansı’na katılarak öğrencilerle buluştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde düzenlenen “Siyaset Liderlik ve Şehircilik Konferansı’nda öğrencilerle buluştu.

Konuşmasında liderliğin sadece devlet yönetiminde değil, iş hayatında da olması gereken çok önemli bir özellik olduğunu belirten Başkan Kadir Topbaş, liderin elini taşın altına koyarak sorumluluk alan ve sorumluluğunun hakkını veren kişi olduğunu ifade eden Kadir Topbaş, “Lider bir ötekini düşünen, yarınlar için kaygı duyarak çalışan ve mevcut durumu iyi okuyan kişidir. Böyle bir insan hem aklının, hem kalbinin, yani vicdanının sesini uygular. Lider olumlu, olumsuz her şeyi gören ve gerektiğinde ani kararla alabilecek öz güveni kendisinde gören kişidir” diye konuştu.

İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanlığı döneminde başlattığı yerel yönetim anlayışını geliştirerek başarılı olduklarını vurgulayan Başkan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Lider hayal kuran ve hayallerini yönetin kişidir. Üstat Necip Fazıl’ın dediği gibi ‘Dev eserler ortaya çıkarmak için karıncalar gibi çalışandır’. Adalet, sağduyu ve vicdan, liderin en önemli vasıflarındandır. Lider olarak tekamül etmek, yani yenilikleri takip etmek zorundasınız. Günümüz dünyasında simitçinin bile bir AR-GE’si yoksa geleceği yok demektir. Lider daha iyisinin peşinden giden, daha mükemmeli arayan kişidir. Sayın Cumhurbaşkanımız; bize zaman, para ve insan yönetiminin şehir yönetimlerinde çok önemli olduğunu öğretti. Biz de bu anlayışı geliştirerek İstanbul’a 13 yıldır önemli yatırım ve hizmetler kazandırdık. İstanbul’da inovasyonu her alana taşıdık. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak dünyada teknolojiyi en iyi kullanan belediyelerden biriyiz.”

Siyasetteki liderliğin insanların ve ülkelerin geleceğiyle ilgili olduğu için çok önemli olduğunun altını çizen Topbaş, lider devletlerin zirveyi kanıksamadan hep daha ilerisini düşünmesi gerektiğini söyledi. Topbaş, “Osmanlı Devleti, cihan devleti olma özelliğini kanıksadığı için geri düştü ve batı öne geçti. Biz İstanbul’da daha iyisi yapmak adına, gittiğimiz her ülkede her taşı kaldırıp ne var diye altına bakıyoruz. Belediye başkanları ve yöneticiler bir işadamı gibi düşünmelidir. Gerçek lider halk söylemeden keşfederse, ‘daha ilerisi ne olmalıdır’ı düşünerek istenmeden yerine koyarsa başarılıdır. Bizim İstanbul’da yaptıklarımızı dünya takdir ediyor. Geçmişte maaş olamayan belediye olarak ulaşımdan, altyapı, çevre, spor ve kültür-sanata kadar 98 milyar lira yatırım yaptık. Bu yılki yatırım bütçemiz de 16,5 milyar lira. Devlete de günü gelmiş bir lira borcumuz yok” şeklinde konuştu.

Başkan Kadir Topbaş, konuşmasının ardından Hasan Kalyoncu Üniversitesi’ni gezdi ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin atölyelerini ziyaret ederek bir süre sohbet etti. Topbaş, üniversite bünyesinde açılan bir hat sergisini de gezerek, görevlilerden sergi hakkında bilgi aldı.

selyus