Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 8 Mart 2017

Bağış, “Baklavamızın AB patentini Yunanistan’a kaptırmadık”

YeniBirlik gazetesine verdiği röportajda Yunanistan’ın markajına rağmen AB Komisyonu’na Gaziantep baklavasını tescil ettirdiğini belirten Bağış, “Yunanların kendilerine kapmaya çalıştığı baklava ismini, Gaziantep baklavası, coğrafi tanım olarak AB kayıtlarına geçtik. Yok öyle yağma, bizden öğrendiği baklavayı kötü yapan Yunanlı, onu sahiplenmeye kalkacak. Yedirmezler, biz de yedirmedik çok şükür.” diye konuştu. 

YeniBirlik gazetesinin muhabiri Serpin Alparslan’a uzun bir röportaj veren Avrupa Birliği Kurucu Bakanı Egemen Bağış, konuşmasının bir bölümünde bakanlık yaptığı dönemde Avrupalı mevkidaşlarından Türkiye’ye karşı arıza çıkarmaya kalkanlara Gaziantep Baklavası önerisinde bulunduğunu söyledi. En önemlisi de Yunanistan’ın markajına rağmen AB Komisyonu’na Antep baklavasını tescil ettirdiğinin altını çizdi.

Bağış, “Baklavamızın tadına bakın sizin de moraliniz yerine gelir.  Anzer balı ve Siirt fıstığı size ihtiyaç duyduğunuz enerjiyi sağlar dedim. Ve Allah nasip etti. Bakanlığı bırakmadan 3 gün evvel, Yunanistan’ın markajına rağmen AB Komisyonu’na Antep baklavasını tescil ettirdim. Yunanların kendilerine kapmaya çalıştığı baklava ismini, Gaziantep baklavası, coğrafi tanım olarak AB kayıtlarına geçtik. Yok öyle yağma, bizden öğrendiği baklavayı kötü yapan Yunanlı, onu sahiplenmeye kalkacak. Yedirmezler, biz de yedirmedik çok şükür. dedi. 

selyus