Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 8 Mart 2017

Başkan Döğücü, “Kadın bir şeye ‘Evet’ derse o iş bitmiştir”

AK Parti Kadıköy İlçe Kadın Kolları Başkanı İnci Akbulak tarafından referandum çadırında karşılanan AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Av. Şeyma Döğücü, “Türkiye’nin geleceğine çok şey katacağına inandığımız referanduma sonuna kadar evet diyoruz. Evet demeye devam edeceğiz. 16 Nisan’da da büyük bir zaferi bekliyoruz inşallah. Kadın bir şeye evet derse o iş bitmiştir diyorum.” dedi. 

“Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi”ni anlatmak için referandum çalışmalarına hız veren AK Parti İstanbul İl Kadın Teşkilatları 39 ilçede gece gündüz demeden sahada çalışıyor. Bu anlamda ilçe ilçe dolaşan ve ilçe kadın teşkilatlarına hem destek veren hem de yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alan AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Av. Şeyma Döğücü, AK Parti Kadıköy tarafından Kadıköy İskele Meydanı’nda kurulan referandum çadırını ziyaret etti. Burada kendisini İlçe Kadın Kolları Başkanı İnci Akbulak karşıladı. Başkan Akbulak’tan yaptıkları referandum çalışmaları hakkında bilgi alan Başkan Döğücü, meydan da bulunan kadınların “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü kutladı. Referandum çadırının önünden geçen Kadıköylü vatandaşlara karanfil ve broşür veren Başkan Döğücü’nün Kadıköy’e yaptığı bu ziyarette gazeteci-yazar Sibel Eraslan’da kendisine eşlik ederek çalışmaları bizzat yerinde izledi.

Ziyaretiyle ilgili bir açıklama yapan İl Kadın Kolları Başkanı Av. Şeyma Döğücü, “Dünya Kadınlar Günü hepimize kutlu olsun. Kadınlar günümüz hergün. Biz tek günle yetinmiyoruz. Çünkü dünyanın yarısı kadın. Kadınların olduğu dünya her zaman güzel olacak. Biz barış için, kardeşlik için, çocuklarımızın güzel bir Türkiye’de yaşaması için burada olacağız. Hiçbir şekilde mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Türkiye’nin geleceğine çok şey katacağına inandığımız referanduma sonuna kadar evet diyoruz. Evet demeye devam edeceğiz. 16 Nisan’da da büyük bir zaferi bekliyoruz inşallah. Kadın bir şeye evet derse o iş bitmiştir diyorum.” şeklinde konuştu.

RP İstanbul Kadın Hareketinin ilk kurucu İl Başkanı olarak Milli Görüşe hizmet eden tecrübeli siyaset kadını ve bugünkü kimliği ile gazeteci-yazar Sibel Eraslan ise şunları söyledi: “Ben bugün burada gazeteci kimliğimle Şeyma hanımı takip ediyorum. Şeyma Başkanım benim Hukuk Fakültesi’nden okul arkadaşım. Biz birlikte uzun yıllar kadınlar için hukuk mücadelesi verdik. Bugün emekçi kadınlarımızla birlikte Kadıköy Meydanı’ndayız.  Ben Şeyma Başkanı hem desteklemek hem de takip edip gelişmeleri izlemek için geldim. İl Kadın Kolları Başkanımız Şeyma Döğücü ve kadın teşkilatlarıyla iftihar ettim. Kadınlarımızın büyük bir ekseriyetinin evet diyeceğine inanıyorum. Çünkü bütün Türkiye’nin sağlam iradeye çok ihtiyacı var.” dedi. 

selyus