Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 14 Mart 2017

Bağış, ‘EVET’ Avrupa’yı korkutuyor

Avrupa Birliği ve Devlet Eski Bakanı Egemen Bağış, “Türkiye’nin istikrarını istemeyen ne kadar güç varsa Hollanda’sı Almanya’sı Belçika’sı Avusturya’sı Avrupa’sı FETÖ’sü DHKP-C’si PKK’sı bir olmuşlar ana muhalefet partisinin kayığına binmişler. Bu hayır kampanyasını birlikte yürütüyorlar. Demek ki evet bunları o kadar korkutuyor. Ama evet çıkarsa bükemedikleri bilekle tokalaşmak zorunda kalacaklar.”

Avrupa Birliği ve Devlet Eski Bakanı Egemen Bağış, İstanbul Rumeli Üniversitesi Silivri Kampüsü’nde “Modernleşen Dünyada Türkiye’nin Rolü” konulu konferans ile üniversiteli gençlerle buluştu.

İstanbul Rumeli Üniversitesi’nde öğrencilerin yoğun ilgisiyle gerçekleşen, Egemen Bağış’ın konuşmacısı olduğu konferansa, İstanbul Rumeli Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Nazlı Hilal Balcı, Mütevelli Heyeti Üyesi Mehmet Fatih Aktaş, Rektör Prof. Dr. Salih Aynural, Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Oğuz Özyaral ile akademik ve idari personel katıldı. Egemen Bağış konferansta Avrupa ile ilişkiler, Avrupa Birliği müzakereleri, referandum gibi birçok konuya değindi. Bağış; konferans sonunda öğrencilerin sorularını içtenlikle cevapladı.

“CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET MODELİ ÜLKE İÇİN ÇOK ELZEMDİR”

Türkiye’nin Avrupa ile ilişkilerini her yönüyle değerlendirdiği konferansında, Türkiye’nin güçlenen siyasal duruşunun çok büyük önem arz ettiğini belirten Egemen Bağış, Avrupa ülkelerinden gelen tepkisel hareketlerin güçlenen Türkiye’yi durdurmaya yönelik olduğunu dile getirerek ; “Türkiye gerçekten çok önemli aşamalardan geçerek bu noktaya geldi. Batının büyüdükçe budanan kurudukça sulanan bir ağaç gibi gördüğü Türkiye özellikle 2002 sonrası ortaya koyduğu doğru politikalarla kişi başına düşen gelirini 3 katı arttıran, okullarının, hastanelerinin, limanlarının, barajlarının, otoyollarının, demiryollarının mesafelerini 3 katı arttıran bir ülke olmanın verdiği öz güvenle dünyadan gelen taleplere “One Minute” demeye başladı. Bu birilerini rahatsız etti ve Türkiye üzerinde tuzaklar kurmaya başladılar. Bu tuzakların başarılı olabilmesi için de içimize yerleştirilmiş fitne mıknatıslarını kullandılar. Cumhuriyet tarihinde tartışma yaşamamış bir Başbakan, Cumhurbaşkanı ikilisi göremiyoruz. Demek ki iki başlılık fitneye ve sıkıntıya yol açıyor. Bu fitne mekanizmasını bertaraf edebilmek için bizim istikrarı anayasal güvence altına almamız lazım. 94 yıllık Türkiye Cumhuriyeti’nin 65. Hükümeti tarafından yönetiliyor olması başlı başına bir ayıptır. Ve Türkiye’de devletin düştüğü zafiyetin göstergesidir. Bizim artık 5 yıllık hükumetler dönemine geçmemiz, istikrarı güvence altına almamız ve karar mekanizmalarında hızlı adımların atılmasını sağlamamız gerekiyor. İnşallah 16 Nisan da Türkiye’nin önünü açacak bizi 2023 hedeflerimize ulaştıracak. Dünyanın en güçlü 10 ekonomisinden biri olmamıza vesile olacak bir geçiş yapacağız. Cumhurbaşkanlığı hükumet modeli bu açıdan çok ama çok elzemdir” ifadelerini kullandı.

“EVET ÇIKARSA BÜKEMEDİKLERİ BİLEKLE TOKALAŞMAK ZORUNDA KALACAKLAR”

Referandumdan evet sonucunun çıkması halinde kimsenin Türkiye’nin güçlenmesinin önüne set olamayacağını ifade eden Egemen Bağış; “Şuan Türkiye Avrupa’nın 16. büyük ekonomisine sahip. Bizden bir büyük olan ekonomi ise Hollanda 15. sırada. Ama biz istikrarı güvence altına alırsak birkaç yıl içerisinde onların önüne geçeceğimizi onlar da görüyorlar. O yüzden bizim istikrara kavuşmamızı istemiyorlar. Türkiye’nin istikrarını istemeyen ne kadar güç varsa Hollanda’sı Almanya’sı Belçika’sı Avusturya’sı Avrupa’sı FETÖ’sü DHKP-C’si PKK’sı bir olmuşlar ana muhalefet partisinin kayığına binmişler. Bu hayır kampanyasını birlikte yürütüyorlar. Demek ki evet bunları o kadar korkutuyor. Ama evet çıkarsa bükemedikleri bilekle tokalaşmak zorunda kalacaklar. Türkiye ile yeni bir sayfa açmak ve Türkiye’nin tam bağımsız güçlü ve kendi bölgesine hâkim ülke olarak ilerlemesine saygı göstermek zorunda kalacaklar. Bundan sonra ona göre müzakerelerimiz yürüyecek” şeklinde konuştu.

selyus