Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 9 Nisan 2017

Bakan Albayrak, “‘Tek millet’e kim karşı çıkıyorsa, defolsun gitsin”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Halkların Demokratik Partisi’nin ‘hayır’ şarkısını eleştirerek, “‘Tek millet’e kim karşı çıkıyorsa, defolsun gitsin. Kanımızın rengini alan, ay ve yıldızıyla bu ülkenin bağımsızlığını ve şehidini sembolize eden bu bayrağa el uzatanları yine aynı şekilde gömmesini biliriz” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Berat Albayrak, Mimarlar ve Mühendisler Grubu’nun Şişli’de bulunan bir otelde organize edilen kahvaltı programına katıldı. Bakan Albayrak, Türk halkının olaylara geçmiş döneme nazaran daha doğru odaklandığını belirterek, “Andersen’den masallar dönemi artık bitti. Biz artık yaşayarak öğreniyoruz. Anında öğreniyoruz. Darbe mi var? Sokağa çıkıp kafalarına geçiriyoruz. Yüzyıllardır bu topraklarda ilk defa bir darbe girişimi hamdolsun ki başarısız oldu. İşte ‘iki tane tank sokağa çıksın, bunlar korkaktır, tırsaktır, hemen evlerine kapanırlar’ falan, geçmişte kaldı o dönemler. Bu millet artık öyle şuurlu, öyle bilinçli, öyle farkında ki, sahip olduğu kazanımlara, başta da lideri olmak üzere sonuna kadar sahip çıkıyor” diye konuştu.

Dünyada ekonomik dengelerin değişmesinin beklendiği önümüzdeki 10 yıla işaret eden Albayrak, Türk halkının ihtiyacı olan tek şeyin bu süreci birlik ve beraberlik içerisinde geçirmek olduğunu vurgulayarak, “Bu millet, yekvücut halinde ayakta kalırsa, bu millete kimse hiçbir şey yapamaz. Bu yüzyılın kaderi de bunun üzerine şekillenir. Buna inanmak lazım” değerlendirmesinde bulundu.

“’TEK MİLLET’E KİM KARŞI ÇIKIYORSA, DEFOLSUN GİTSİN”

HDP’nin “hayır” şarkısını eleştiren Bakan Albayrak, “Bu demek ki birilerini ne kadar acıtıyor, ne kadar kabus gördürüyor. Kimse kusura bakmasın, ‘tek millet’e kim karşı çıkıyorsa, defolsun gitsin. Adam diyor ki; ‘tek bayrağa karşıyız.’ Kimse kusura bakmasın, biz bu bayrağı yüzyıllardır el değdirtmedik, yere düşürtmedik. Kanımızın rengini alan, ay ve yıldızıyla bu ülkenin bağımsızlığını ve şehidini sembolize eden bu bayrağa el uzatanları yine aynı şekilde gömmesini biliriz” sözleriyle konuşmasını noktaladı.

Bakan Albayrak’ın konuşmasının ardından, Mimarlar ve Mühendisler Grubu tarafından Albayrak’a bir plaket takdim edildi. Toplantıya katılanların Bakan Albayrak’la toplu fotoğraf çektirmesinin ardından etkinlik sona erdi.

selyus