Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 9 Temmuz 2016

Bakan Avcı UNESKO sadece…

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, 6. TÜRKSOY Üyesi Ülkeler UNESCO Milli Komisyonları ve Komiteleri toplantısında yaptığı konuşmada, “UNESCO sadece UNESCO’dan ibaret değildir” dedi.

6. Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Üyesi Ülkeler UNESCO Milli Komisyonları ve Komiteleri toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, “Bugün Türkiye’den, Azerbaycan’dan, Bosna-Hersek’ten, Kırgızistan’dan, Kazakistan’dan, Moldovya’dan, Gagavuz yerinden, Türkmenistan’dan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Türk dünyasına gönül vermiş aziz dostları bir arada görmenin mutluluğu içindeyim. Bu vesileyle geride bıraktığımız Ramazan Bayramınızı da bir kere daha tebrik ediyorum” dedi.

Bakan Avcı, “Sayın UNESCO Genel Direktörü sayın Bakova’nın da söylediği gibi ‘UNESCO sadece UNESCO’dan ibaret değildir. Genel sekreterin de vurguladığı gibi özellikle TÜRKSOY gibi başka uluslararası işbirliklerinin UNESCO ideallerine hizmet konusunda ve işbirliğinde çok önemli vazgeçilmez değerli katkıları vardır. Bugün burada biz 40. Dünya Miras Komitesi toplantısından bir gün önce bu toplantıyı düzenleyerek Sayın Bakova’nın vurguladığı bu idealler ortaklığına vurgu yapmış oluyoruz” şeklinde konuştu.

selyus