Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 18 Haziran 2016

Mustafa Ataş, “Muhalefet başkanlık sistemini niçin istemiyor?”

Ataş, “Öncelikle başkanlık sistemini muhalefet partilerinin istemesi lazım. Ama nedense istemiyorlar. Neden istemiyorlar biliyor musunuz? 1950 yılından beri iktidar yüzü görmeyen CHP, 1950 yılından beri hep millete zulmeden muhalefet partisi olarak tarihe geçmiş, bireysel hak ve özgürlükleri çiğneyen ve bu topluma zorla çiğneten bir parti olarak tarihe geçmiş, Kur’an Kursları’nı kapatmış, İmam Hatip Okullarını kapatmış, üniversitelerde başörtüsü zulmünü yaşatmış fikrinden, düşüncesinden dolayı insanlara yıllarca zulmetmiş bir parti olarak tarihte yerini almıştır. Dolayısıyla milletin desteğini alması ve başkan seçmesi mümkün değildir. O nedenle de başkanlık sistemini istemiyor.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Üsküdar İlçe Teşkilatı Vefa İftarı’na katıldı. AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı SKM Külliye alanında yapılan ‘Vefa İftarı’na, partiye hizmet etmiş eski ve yeni teşkilat mensuplarının yanı sıra 33 mahalle teşkilatları katıldı.

İftar programına AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş’ın yanı sıra Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 7 Haziran ve 1 Kasım Seçimleri AK Parti 1. Bölge Milletvekili Adayı Av. Mustafa Demiral, Üsküdar Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Esat Kalay, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Celal Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Şengül Karslı ve AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır katıldı.  

  

“BAŞKANLIK SİSTEMİ SADECE AK PARTİ İÇİN İHTİYAÇ OLAN BİR SİSTEM DEĞİLDİR”

 Üsküdar Vefa İftarı’nda bir konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, başkanlık sistemine değinerek başkanlık sisteminin AK Parti iktidarları döneminde eninde sonunda geleceğini söyledi. Ataş, “Başkanlık sisteminin Türkiye için gerekli. Bugün mevcut Anayasa ile Türkiye´nin yoluna devam etmesi mümkün değildir. Artık muhalefet de iktidar da bunu söylüyor. O halde Türkiye´nin yeni bir yapılanmaya yeni bir sisteme ihtiyacı vardır. Başkanlık sistemi sadece AK Parti için ihtiyaç olan bir sistem değildir. Başkanlık sistemi sadece Recep Tayyip Erdoğan için gerekli bir sistem değildir. Başkanlık sistemi, Türkiye için gerekli ve lüzumlu bir sistemdir. Öncelikle başkanlık sistemini muhalefet partilerinin istemesi lazım. Ama nedense istemiyorlar. Neden istemiyorlar biliyor musunuz? 1950 yılından beri iktidar yüzü görmeyen CHP, 1950 yılından beri hep millete zulmeden muhalefet partisi olarak tarihe geçmiş, bireysel hak ve özgürlükleri çiğneyen ve bu topluma zorla çiğneten bir parti olarak tarihe geçmiş, Kur’an Kursları’nı kapatmış, İmam Hatip Okullarını kapatmış, üniversitelerde başörtüsü zulmünü yaşatmış, fikrinden, düşüncesinden dolayı insanlara yıllarca zulmetmiş bir parti olarak tarihte yerini almıştır. Dolayısıyla milletin desteğini alması ve başkan seçmesi mümkün değildir. O nedenle de başkanlık sistemini istemiyor. Ne yaparlarsa yapsınlar 14 yıldır onların dediği değil halkın dediği oldu. İnanıyorum ki başkanlık sistemi onlar istemese de eninde sonunda sistem olarak Türkiye´ye bizim iktidarlarımız döneminde gelecektir” dedi.

 

selyus