Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 11 Haziran 2016

Bakan Bozdağ hukukçularla iftarda

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu her yıl olduğu gibi bu yıl da Haziran ayında yaz kararnamesini çıkardı. Bu kararname üzerinden bir fırtına kopartılmaya çalışılıyor. Zamanlamasından tutun da içinde olan atamalara kadar. Halbuki bu kararname rutindir, her sene yapılır” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hukukçular Derneğinin Üsküdar Evlendirme Dairesinde düzenlediği iftar yemeğine katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Bozdağ, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen ve bazı tepkilere yol açan HSYK atamaları ve terör örgütü DEAŞ’a yönelik yürütülen çalışmalara değindi.

“DEAŞ İLE EN ETKİLİ MÜCADELEYİ YAPAN TEK ÜLKE TÜRKİYEDİR”

DEAŞ ile en etkili mücadeleyi Türkiye’nin yürüttüğünü söyleyen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Dünyanın 145 ülkesinden DEAŞ’lı terörist var. Dilleri, anaları babaları, eğitimleri başka. Bu kadar ayrı ülkeden ayrı dili konuşup ayrı kültüre sahip olan insanları ölmeye öldürmeye ikna ederek dünyanın dört bir yanından hangi güç Suriye’ye Irak’a getiriyor, canlı bomba yapmayı başarıyor. Bu kadar dili bilen DEAŞ’ın içerisinde bunları organize edebilecek bir yapı var mı? Çok açık ve net, uluslararası bir terör örgütüdür DEAŞ. Hem İslam’dan uzaklaştırmak hem de Ortadoğu’da hesabı olanların hesabının tutmasını sağlamak için vazife yapıyor. Yarın bu projeyi ortaya koyanların siyasal amaçları gerçekleştiği gün DEAŞ diye bir terör örgütü kalmayacak. Fişini çektikleri gibi o örgüt ortadan kalkar. Çok net söylüyorum DEAŞ ile en etkili mücadeleyi yapan tek ülke Türkiye’dir. Ama PKK medyası, paralel medya, ulusalcı medya Türkiye’nin içinden dışından bazı çevreler Türkiye’yi DEAŞ’e yardım yapan bir ülke olarak göstermek için türlü türlü algı operasyonları yürütüyorlar” diye konuştu.

“MÜSLÜMANLAR DAHİL İNSANLARI İSLAMDAN UZAKLAŞTIRIYORLAR”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Şimdi DEAŞ diye bir terör örgütü var, İslam dünyasında terör eylemleri yapıyor. Öldürdüklerini Allahu Ekber diyerek öldürüyor. Öldüren kendinin cennete gittiğini düşünüyor, ölen de kendinin cennete gittiğini düşünüyor. Ben şimdi bir Müslüman olarak soruyorum; İslam’ın neresinde böyle bir fotoğraf var. İslam alimlerinin hangi biri böyle bir vahşete cevaz veriyor. İslam terörü, şiddeti, kanı emretmez. Bütün şeytanlar bir araya gelse dese ki insanları İslam’dan soğuması nefret etmesi için bir organizasyon yapalım deseler DAEŞ’ten daha vahşi organizasyon ortaya koyamazlar. Yaptığı görev aynen bu. Hem Müslümanları öldürüyorlar hem de İslam dünyasını kana bulayıp Müslümanların dünyada huzurlarını güvenliklerini tehlikeye atıyorlar. Müslümanlar dahil insanların İslam’dan uzaklaşmasına yol açıyorlar” dedi.

“HAKİMLERİ SAVCILARI AYARTTI DİYE İFTİRA ATIYORLAR”

HSYK atamalarına da değinen Bakan Bozdağ, “Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) her yıl olduğu gibi bu yıl da Haziran ayında yaz kararnamesini çıkardı. Kararnameye 3 bin 746 hakim ve savcı dahil oldu. Bu kararname üzerinden bir fırtına kopartılmaya çalışılıyor. Zamanlamasından tutun da içinde olan atamalara kadar. Halbuki bu kararname rutindir, her sene yapılır. Öyle de yapıldı. Bu kararnamenin ne zaman yayınlanacağı HSYK tarafından önceden ilan edildi. Daha dokunulmazlık yasası gündemde değilken ilan edildi. Ama şimdi bazı siyasiler ve medya organları cumhurbaşkanımızın dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliğini onaylamasının tarihini alarak hakimleri savcıları ayartarak onayladı diye büyük bir iftira atıyorlar. 6 ay önce yapılmış bir şey var ve o zaman Türkiye’nin gündeminde böyle bir şey yok” şeklinde konuştu.

Bakan Bozdağ’a günün anısına Hukukçular Derneği yazılı Milli forma ve plaket hediye edildi.

İlginizi çekebilir

AK Parti Üsküdar sahaya hakim

AK Parti Üsküdar sahaya hakim

selyus