Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 17 Şubat 2019

Bakan Dönmez, Nakkaştepe’de Üsküdarlılara çorba dağıttı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Üsküdar’daki Nakkaştepe Millet Parkı’nda vatandaşlara sıcak çorba dağıttı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen Üsküdar’daki Nakkaştepe Millet Bahçesi, soğuk havaya rağmen vatandaşların akınına uğruyor. Üsküdar Belediyesi, İstanbul’un en güzel manzaralarından birini izlemek için Nakkaştepe Millet Bahçesi’ne gelen vatandaşlara soğuktan etkilenmemeleri için sıcak çorba ikramında bulunuyor. Pazar gününü değerlendirmek üzere Nakkaştepe Millet Bahçesi’ne gelen ve çorba almak için sıraya giren vatandaşlar, kazanın başında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’i görünce büyük şaşkınlık yaşadı. Kazanın başına Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Adem Kaan Pehlivan’la birlikte geçen Bakan Dönmez, vatandaşlara sıcak çorba dağıttı.

“ŞU ANDA BULUNDUĞUMUZ ALAN SADECE ÜSKÜDAR’IN DEĞİL”

Nakkaştepe Millet Parkı’nda vatandaşlara seslenen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Şu anda bulunduğumuz alan sadece Üsküdar’ın değil, İstanbul’un bir millet bahçesi. Çünkü İstanbul’un değişik yerlerinden, özellikle karşı taraftan herkesin kolaylıkla ulaşabildiği, kış şartlarına rağmen özellikle hafta sonları dolup taşan 50 bin metrekarelik Nakkaştepe Millet Bahçesi’ndeyiz. Sayın Bakanım, siz de aslında Üsküdarlı, Çengelköylüsünüz. Bu güzel bahçemize teşrif ederek bize zaman ayırdınız. Size Üsküdarlılar adına teşekkür ediyoruz” dedi.

“İSTANBUL’UN GÜNDEMİNDE BU BAHÇELER YOKTU. ÇÖP, ÇAMUR, ÇUKUR, YOLSUZLUK, SUSUZLUK, HAVA KİRLİLİĞİ VARDI”

Bakan Dönmez ise, “Sayın Cumhurbaşkanımız 8 Aralık’ta buranın açılışını yapmıştı. Bugün gezmek bize nasip oldu. Bir Üsküdarlı olarak sadece biz değil, yurt içi ve yurt dışından bu güzel beldeye gelen birçok misafirimiz de hayranlıkla ifade ediyorlar. Ben bu güzel hizmetten dolayı sayın başkan ve ekibine teşekkür ediyorum. 1994’te Sayın Cumhurbaşkanımız belediye başkanı seçildiğinde İstanbul’un gündeminde bu bahçeler yoktu. Çöp, çamur, çukur, yolsuzluk, susuzluk, hava kirliliği vardı. O dönemde bana da hava kirliliğiyle mücadele görevi düşmüştü. Bugün hamdolsun bunların hiçbiri gündemimizde değil. Bugün millet bahçeleriyle, millet kıraathaneleriyle gündeme geliyoruz. Bu güzel hizmetlerin işletmeye alınmasında emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

selyus