Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 26 Ekim 2016

Bakan Kaya, “Allah’ın mutlak kaderini hesap edemediler”

Bakan Kaya, “Cesareti, bilgeliği ve örnek liderliğiyle Sayın Cumhurbaşkanımızın 15 Temmuz gecesi milletimizin yanında dimdik ayakta duracağını hesap edemediler. Hesap edemedikleri bir şey daha vardı. O da iradesi her şeyin üstünde olan Allah’ın mutlak kaderiydi. Bu kader o gece öylesine tecelli etti ki, onlar tuzak kurdular, Allah da onlara tuzak kurdu ve o gece milletimiz Allah’ın yardımıyla bu kirli oyunu bozdu” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya,, Üsküdar Belediyesi ve Medeniyet Üniversitesi tarafından Üsküdar Gençlik Merkezi’ne düzenlenen “15 Temmuz Gururumuz: Üsküdar’da ve Her Yerde” programına katıldı. Programa ayrıca Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’de katıldı. 

Burada yaptığı konuşmada darbecilerin milletin duruşunu ve ferasetini hesap edemediğini anlatan Bakan Kaya, “Cesareti, bilgeliği ve örnek liderliğiyle Sayın Cumhurbaşkanımızın 15 Temmuz gecesi milletimizin yanında dimdik ayakta duracağını hesap edemediler. Hesap edemedikleri bir şey daha vardı. O da iradesi her şeyin üstünde olan Allah’ın mutlak kaderiydi. Bu kader o gece öylesine tecelli etti ki, onlar tuzak kurdular, Allah da onlara tuzak kurdu ve o gece milletimiz Allah’ın yardımıyla bu kirli oyunu bozdu” diye konuştu.

Bakan Kaya, milletin o gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla vatan ve hürriyet aşkıyla ayağa kalktığını dile getirerek, bu sayede tüm oyunların bozulduğunu kaydetti.

Milletin canı pahasına, tankların altında ezilmeyi, kurşunlara, bombalara hedef olmayı göze aldığını anımsatan Bakan Kaya,79 milyonun tek yürek olarak diriliş meşalesini yeniden yaktığını belirtti.

selyus