Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 26 Ekim 2016

Bakan Kaya’dan kamuda çalışan engelli memur açıklaması

Bakanı Kaya, “2002 yılında kamu kurumlarında çalışan engelli memur sayısı 5 bin 777 iken 2016 yılı ekim ayı itibariyle bu rakam 48 bin 963’e yükselmiştir. Kamuda engelli istihdamında kalan açığımız ise 15 bin civarındadır” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, ‘İslam İşbirliği Teşkilatına Üye Ülkelerde Engelli Bireylerin İstihdamı Konferansı’na katıldı. Konferansa Bakan Kaya’nın yanı sıra Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Mehmet Ali Özkan ve çok sayıda yetkili katıldı. Protokol üyelerinin konuşmalarıyla başlayan konferansta ‘Farkındalığı ve İstihdam Fırsatlarını Artırma’ oturumunda konuşan Bakan Kaya, dinleyicilere Türkiye’deki engelli vatandaşların kamu ve özel sektördeki istihdamlarıyla ilgili yapılan çalışmaları anlattı.

“KAMUDA ENGELLİ İSTİHDAMINDA KALAN AÇIĞIMIZ 15 BİN CİVARINDADIR”

Engelli vatandaşların istihdam olanaklarının genişletilmesi için çalışmaların önemle sürdürüldüğünü ifade eden Bakan Kaya, “Bakanlık olarak ilk olarak 2012 yılında yapılmaya başlanılan merkezi engelli memur sınavları ile engelli memur sayısında kayda değer bir artış sağlanmıştır. Bu kapsamda 2002 yılında kamu kurumlarında çalışan engelli memur sayısı 5 bin 777 iken 2016 yılı ekim ayı itibariyle bu rakam 48 bin 963’e yükselmiştir. Kamuda engelli istihdamında kalan açığımız ise 15 bin civarındadır. Kamuda çalışan engelli işçi sayısı 8 bin 709’dur. Kamuda açık bulunan engelli işçi kontenjan sayısı ise 414’tür. Özel sektörde istihdam edilen engelli işçi sayısı 107 bin 116’dır. Özel sektörde açık engelli işçi kontenjan sayısı ise 24 bin 637 kişidir. Gerek kamuda ve gerekse özel sektörde engelli istihdamına yönelik çalışmaları yakından takip ediyor en kısa zamanda açık bulunan engelli kontenjanının doldurulması için çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.

selyus