Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 30 Mart 2017

Bakan Kaya, Tuzla’da “Anne Oluyorum” projesinin startını verdi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Tuzla Belediyesi’nin hayata geçirdiği “Anne Oluyorum” projesinin startını verdi.

Tuzla Belediyesi, ilçede bulunan hamile kadınların sağlıklı bir şekilde gebelik sürecini geçirmeleri ve bebeklerini sorunsuz bir şekilde dünyaya getirmesi amacıyla, “Anne Oluyorum” projesini başlattı. Tuzla Belediyesi ile Okan Üniversitesi tarafından başlatılan projenin İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, eşi Dr. Fatma Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı ile çok sayıda kadın katıldı.

Programda ilk olarak projenin tanıtım filmi izletildi. Proje kapsamında hamile kadınlara sağlıklı yaşam eğitimleri, doğum çocuk bakımı eğitimleri ve sürecin getireceği psikolojik sorunları aşma desteği veriliyor.

“KADININ GÜÇLÜ OLMASI TOPLUMU GÜÇLENDİRİYOR”

“Anne Oluyorum” projesiyle ilgili konuşan ve kadınlara yönelik yaptıkları çalışmaları anlatan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, “Kadınlarımızın her alanda varlık göstermesi daha fazla insan hakları daha fazla iş daha fazla emek demek. Daha fazla eğitim daha fazla kalkınma demek. Kadının güçlü olması toplumu güçlendiriyor. Kadınlarımızın çalışma hayatıyla aile hayatını uyumlu hale getirecek bir çok düzenleme yaptık.Geçen yıl 3 milyon 154 bin haneye yardım ulaştırdık. Bu yardımların yüzde 76’sini kadınlarımıza ulaştırdık. Her çocuk toplumumuzun atar damarıdır. Anne sadece bir çocuk dünyaya getirmez. Bir toplumun geleceğine yön verir.Bu nedenle kadının iş yaşam uyumunu güçlendiren politikalar üretmeye devam edeceğiz. Annelerimizin sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirmesi doğum sonunda da bebeğine zaman ayırması için hükümet olarak tüm imkanlarımızı seferber ettik. Anne ölüm oranımız 100 bin canlı doğumda 64 iken bugün 100 bin doğumda 15’e düştü. Bunu daha da düşürmeyi hedefliyoruz” dedi.

“ÖNEMLİ BİR EĞİTİMİN TEMELLERİNİ ATMAYA ÇALIŞTIK”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, proje ile ulaşacakları amaçları anlattı. Başkan Yazıcı, “Anne karnından başlayarak bir yetişkin birey oluncaya kadar çocuğumuz geleceğimizi emanet edeceğimiz neslimizin her zaman her aşamada anne karnından en üst noktaya kadar eğitimin devam ettiğini düşünüyor ve anne karnında başlayan serüvenin iyi bir şekilde gitmesi ve sağlıklı nesiler yetişmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Önemli bir eğitimin temellerini atmaya çalıştık” dedi.

İlginizi çekebilir

İstanbul’da gelişmeler var!

İstanbul’da gelişmeler var!

selyus