Ana Sayfa İÇ POLİTİKA, YEREL YÖNETİMLER 27 Mart 2021

Bakan Murat Kurum, Çekmeköy’den müjdeler vererek ayrıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çekmeköy Belediyesi ve ilçeye ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyarette Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve belediye başkan yardımcıları tarafından karşılanan Bakan Kurum’a, ilçede yapılan çalışmalar ve yapılması planlanan yatırımlar hakkında bir sunum yapıldı.

Bakan Kurum’a Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın yanı sıra İstanbul Milletvekili Doktor Ravza Kavakçı Kan, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank, Çekmeköy Kaymakamı Adem Arslan, İlçe Başkanı Avukat Akın İlhan eşlik etti.

“ÇEKMEKÖY MİLLET BAHÇESİ VE YAŞAM MERKEZİ’Nİ İNŞA EDECEĞİZ”

Sunumun ardından gerçekleşen basın toplantısında konuşan Bakan Kurum, “Bugün “Çekmeköyümüzdeyiz, doğal güzellikleriyle İstanbul’umuzun ve ülkemizin cazibe merkezi olan ilçemize millet bahçesinden, kentsel dönüşüme, bisiklet yoluna kadar birçok konuyu beraber değerlendirdik. Bugün Çekmeköy’ümüz için çok önemli olduğuna inandığımız kararlar aldık. Bugüne kadar gerek millet bahçesi çerçevesinde, gerek kentsel dönüşüm çerçevesinde belediyemizle uyum içerisinde çok önemli adımları atmıştık, atmaya devam ediyoruz.  Çamlık Mahallemiz’de bir millet bahçesi projesi yapacağız. Toplamda 200 bin metre kareye ulaşacak proje gerçekleştireceğiz. İller Bankası ve bakanlığımızın da desteğiyle belediyemizin hemen önünde bulunana alanda ise Çekmeköy Millet Bahçesi ve Yaşam Merkezi’ni inşa edeceğiz. Ben misafirperverliği için başta başkanımız olmak üzere tüm Çekmeköy halkına teşekkür ediyorum,” dedi.

ÇEKMEKÖYE 3 BİN METRELİK GÜRÜLTÜ BARİYERİ YAPICAĞIZ

Konuşmasında Ümraniye’de 3 bin metrelik gürültü bariyerini yaptıklarını hatırlatan Kurum, bugün de Çekmeköy’de Şile güzergahı üzerinde Taşdelen’de nikah sarayı önünden başlamak üzere yaklaşık 3 bin metrelik gürültü bariyerini ilçeye kazandıracaklarını dile getirdi.

Bakan Kurum, Çekmeköy’e yapılacak olan gürültü bariyer projesiyle ilgili “2023 vizyonu çerçevesinde bakanlığımızın yaptığı projelerden bir tanesi. Daha önce de İstanbul’umuzda Ümraniye’de yaklaşık üç bin metrelik bir gürültü bariyeri yapmıştık. Bugün de Çekmeköy’de Şile güzergahı üzerinde Alemdağ nikah sarayı önünden başlamak üzere yaklaşık 3 bin metrelik bir gürültü bariyerini Çekmeköy’ümüze kazandırıyoruz. Bu kapsamda 10 milyon liralık projenin yarısını hibe, yarısını da İller Bankası Genel Müdürümüz eliyle destek olmak suretiyle Çekmeköy Belediyemizle birlikte yapacağız” dedi.

“2019 SEÇİMLERİ ÖNCESİNDE SÖZ VERDİĞİMİZ BİR PROJEYDİ”

Çekmeköy Belediyesi toplantı salonunda gerçekleşen sunum ve basın toplantısının ardından Aralık ayında hizmete açılan Çamlık Sokak Kentsel Tasarım uygulama alanını ziyaret eden Bakan Kurum, Başkan Poyraz’dan alan hakkında bilgi aldı. Başkan Poyraz, “2019 seçimleri öncesinde söz verdiğimiz bir projeydi. Çalışmaların başlamasının ardından dört ay gibi kısa bir sürede projemizi tamamladık. Çekmeköylüler’in spor yapabileceği parkurları ve spor aletlerini içinde bulunduran yeşil alanda; dinlenme alanları, ücretsiz internet, araç park alanları, engelli aracı şarj istasyonları, dış mekan mobilyaları, güneş enerjisi ile aydınlatma panelleri bulunuyor. Çalışmamız binlerce metrelik yürüyüş ve bisiklet parkuru ile prestij cadde çalışmalarına yeni bir model oldu” dedi.

selyus