Ana Sayfa YAŞAM 27 Mart 2021

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde Beraat Gecesi programı yapıldı

86 yıl sonra Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde Beraat Gecesi coşkusu yaşandı. Beraat Gecesi için düzenlenen programa vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Ramazan ayından önceki son gece olan Beraat Gecesi tüm yurttaki camilerde okunan dualarla kutlandı. 86 yıl sonra yeniden ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde akşam namazını müteakip düzenlenen Beraat Gecesi programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Akşam namazı ile yatsı namazı arasında Ayasofya Cami-i’nde Kur’an ve ilahiler okunarak dualar edildi. Programa çok sayıda kişi katılırken, camiyi gezenler hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Ayasofya Cami-i’ne çocuğu ve eşiyle birlikte gelen Abdullah Ünal, ”Bu mübarek gecenin feyzinden rahmetinden bereketinden tüm İslam Âleminin yararlanmasını temenni ediyorum. İnşallah Cenab-ı Allah Beraat Kandili vesilesiyle bütün günahlarımızı affeder. Ayasofya Camii’ne daha önce gelmiştik ama çok kalabalıktı giriş yapamamıştık. Şimdi eşimle çocuğumla birlikte geldik bu mekanın feyzinden yararlanmak istedik” dedi.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’ne gelen Hüseyin Sağlam ise, “Berat Gecesinin bütün İslam alemine mübarek olsun. Böyle bir günde Allah’ım birliğimizi beraberliğimiz bozmasın, ülkemize zeval vermesin. Bütün Türkiye’nin en güzel şekilde Berat Gecesini gerçekleştirmesini istiyorum. Burada olmak ve namazımızı eda ediyor olmak ayrı bir huzur ve maneviyat veriyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum, Allah razı olsun” diye konuştu.

selyus