Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 23 Ekim 2016

Başbakan Yıldırım, “Bir terör örgütünün başını istiyoruz”

İade konusunda ümitli olup olunmadığına yönelik bir soruya ise Yıldırım, “Ümitsiz niye olalım. Biz hakkımız olanı istiyoruz, onlardan lütuf beklemiyoruz ki. Bu ülkeyi yıkmaya çalışan, rejimini, milli iradeyi ortadan kaldırmaya çalışan bir terör örgütünün başını istiyoruz.”

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti’nin “Millet Yenilmez, Türkiye Bölünmez” temalı 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın gerçekleştirildiği Afyonkarahisar’da, A Haber, CNN Türk, Habertürk, Kanal 24, NTV, TRT Haber ortak canlı yayın programına katılarak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

Başbakan Yıldırım, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in iadesiyle ilgili “Amerika sürekli belge istiyor. Oyalama taktiği içine girdiği çok açık. Bu oyalama bitecek mi, başka bir ülkeye kaçma ihtimali ya da Amerika tarafından paketlenme ihtimalinin ağırlık kazandığı yönünde bilgiler var. Ne aşamadayız?” sorusuna karşılık, ikili sözleşmeler çerçevesinde talebin yapıldığını, istenen belge ve bilgilerin fazlasıyla verildiğini kaydetti.

Yıldırım, FETÖ elebaşı Gülen’in, Amerika’da her yere beyanat verdiğine dikkati çekerek, “Gün geliyor adamlarını satıyor, ‘yapmışlarsa benim haberim yok’ diyor, gün geliyor ‘benim adamlarım böyle bir şey yapmaz’ diyor. Dalga geçiyor. Amerika da buna karşı ne yapacak, bekliyoruz.” dedi.

İade konusunda ümitli olup olunmadığına yönelik bir soruya ise Yıldırım, “Ümitsiz niye olalım. Biz hakkımız olanı istiyoruz, onlardan lütuf beklemiyoruz ki. Bu ülkeyi yıkmaya çalışan, rejimini, milli iradeyi ortadan kaldırmaya çalışan bir terör örgütünün başını istiyoruz. Bu kadar meşru, haklı bir talebimiz var veya ‘yargılayın, geçici olarak tutuklayın daha sonra incelemeniz, araştırmanız, hukuki süreçleriniz bitince verirsiniz’ diyoruz.” yanıtını verdi.

selyus