Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 22 Mart 2017

Başbakan Yıldırım, “Bunu Erzurumlu Teyo Pehlivan duysa pataklar”

Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek, “Öyle şeyler söyleniyor ki insanın kanı donuyor. ‘Bu sistem eğer kabul edilirse ertesi gün bütün malınız mülkünüz elinizden alınacak. Dükkanlar kapatılacak. Memurların tamamı sözleşmeli olacak. Bakanlar Kurulu olmayacak’ diyor. Bunu Erzurumlu Teyo Pehlivan duysa pataklar” 

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından WOW Otel’de düzenlenen toplantıda Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin kanaat önderleriyle buluştu. Toplantıya Başbakan Yıldırım’ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin kanaat önderleri katıldı. Toplantıda konuşma yapan Başbakan Binali Yıldırım, 21 Mart Nevruz Bayramı olduğunu söyleyerek, “Bugün yurdun çeşitli yerlerine baharın gelişini müjdeleyen ve yıllar önceden beri Türk dünyasında Müslüman aleminde kutlanan önemli bir gün. Ülkenin her köşesinde çeşitli etkinliklere kutlandı. Allah’a şükür herhangi bir tatsız hadise yaşamadık” dedi.

İstanbul’un Türkiye’nin özeti olduğunu söyleyen Başbakan Yıldırım, “İstanbul, her rengin, her düşüncenin olduğu her farklı anlayışta farklı ideolojide bütün vatandaşlarımızın bir araya geldiği istiklal mücadelesi verdiği en önemli şehir. Ülkem adıma, milat olacak bir değişime öncelik olacak değerli kanaat önderleriyle baharın ilk ateşini ülkemizin bütün renkleriyle beraber gönül gönüle yakıyoruz. Toprağa, havaya suya, düşen cemre bugün gönüllere düştü. Yakın bir gelecekte çok daha güçlü bir Türkiye’nin kapıların aralayacak vesayet odaklarının son kalıntılarını da inşallah ülkemiz yönetiminden uzaklaştıracağız” dedi.

Başbakan Yıldırım, hiçbir zaman bir zümrenin partisi olmadıklarını söyleyerek, “Hiç kimseyi öteki olarak görmedik. Vatandaşlarımızın huzuru ve mutluluğundan başka hiçbir davamız yok” diye konuştu.

“BİR TÜRKİYE’Yİ ÜÇ TÜRKİYE YAPTIK”

15 Temmuz’un Türkiye geleceği açısından bir dönüm noktası olduğunu söyleyen Başbakan Yıldırım, “1950’de çok partili hayata geçtik. 67 yıl boyuncu milli iradeye sürekli taciz oldu. Milli iradenin kesintiye uğraması için çeşitli müdahaleler oldu. 67 yıllık geçmişe baktığımızda üç tane dönem var kazanımlar hep kaybedilmiş bu üç dönemde. Yerle bir olmuş ekonomiyi faizleri yüzde binlere ulaşmış döviz kontrolden çıkmış bir ülkeyi teslim aldık. 15 sene içerisinde Türkiye’de hem vesayet odaklarıyla hem dayatmalarla mücadele ettik. Bir Türkiye’yi üç Türkiye yaptık. Engellerle karşılaşmasaydık üç değil beş Türkiye’yi i bugün gerçekleştirmiş olacaktık” dedi.

“AK PARTİ ŞİKAYET EDEN DEĞİL, SORUNLARI ÇÖZE ÇÖZE BU GÜNLERE GELEN BİR PARTİDİR”

Başbakan cumhurbaşkanlığı anlaşmazlığının yeni bir şey olmadığını söyleyen Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

“Merhum Adnan Menderes, merhum Celal Bayar ile anlaşamamış. Özal’lı yıllar da orada da aynı şey. Demirel kızım diye getirdiği Tansu Çiller’le nasıl sorunlar yaşadığını gördük. Rahmetli Erbakan hocamızın nasıl bir dayatma yaşadığını gördük. Ecevit’in, Türkiye için bulunmaz bir aday diye takdim ettiği Ahmet Necdet Sezer’le hangi durumlara düştüğünü ve neye mal olduğunu hep beraber gördük. AK Parti şikayet eden değil, sorunları çöze çöze bu günlere gelen bir partidir” şeklinde konuştu.

15 Temmuz hain darbe girişimine de değinen Başbakan Yıldırım, “15 Temmuz bir anlamda ikinci Kurtuluş Savaşıdır. Bu millet yüzünün akıyla çıktı. Dünya demokrasilerinde görülmemiş bir iş oldu. Başkomutan cumhurbaşkanımız, hükümetimiz milleti meydanlara çağırdı. Millet tereddütsüz cevap verdi. Meydanları doldurdu. Uçaklara bombalar göğsünü siper etti. Millet ezanları dindirmemiş, bayrağı indirmemiştir. Millet her karış vatan toprağında ayağa kalkmıştı. Böyle aziz milletin karşısında sadece şapka çıkarılır” dedi.

Karşı karşıya kalınan engellere rağmen ülke için çok şey yaptıklarını söyleyen Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

“Şimdi 15 yılı geride bıraktık. Türkiye’yi bu ve buna benzer herhangi bir demokrasi dışı, milli irade dışı girişimlere karşı garanti altına almak için Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi diyoruz. Hükümeti başkaları kurmuyor. Millet doğrudan sandıkta kuruyor.”

“ÖYLE ŞEYLER SÖYLENİYOR Kİ İNSANIN KANI DONUYOR”

Kılıçdaroğlu’nun yaptığı kampanya konuşmalarını eleştiren Başbakan Yıldırım, “Öyle şeyler söyleniyor ki insanın kanı donuyor. Bugün ana muhalefet liderinin konuşmasına bakıyoruz. ‘Bu sistem eğer kabul edilirse ertesi gün bütün malınız mülkünüz elinizden alınacak. Dükkanlar kapatılacak. Memurların tamamı sözleşmeli olacak. Bakanlar Kurulu olmayacak’ diyor. Bunu Erzurumlu Teyo Pehlivan duysa pataklar. Bu kadar abuk sabuk iş olur mu? Herkes marifetini ortaya koyuyor” dedi.

selyus