Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 26 Haziran 2016

Başbakan Yıldırım’dan İstanbullulara müjde

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar programına katılarak hem dünya, hem Türkiye hem de İstanbul’a dair önemli açıklamalarda bulundu. Başbakan Yıldırım, “Planlananlarla birlikte 2023 yılında İstanbul’un tam bin kilometre raylı sistemi olacak. Bu ne demek biliyor musunuz? Londra’nın raylı sisteminin iki katından fazla demek. İstanbul’a da yakışır, İstanbul için de çok güzel olur.”

Başbakan Binali Yıldırım eşi Semiha Yıldırım ile birlikte AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından Yenikapı Şehir Parkı’nda düzenlenen geleneksel iftar yemeğine katıldı. Programa ayrıca AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, İl Başkanı Selim Temurci, aralarında Av. Hurşit Yıldırım ile Av. Serkan Bayram’ın da olduğu AK Partili Milletvekilleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Av. Şeyma Döğücü, İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Ayhan, İlçe Başkanları, Belediye Başkanları, Süleyman Özışık, Sevda Türküsev, Hadi Özışık’ın da aralarında olduğu gazeteciler, İlçe Kadın Kolları ile Gençlik Kolları Başkanları, sanat ve iş dünyasından çok sayıda davetli ile eski ve yeni teşkilat mensupları katıldı.

  

“İstanbul dünyanın göz bebeği, ilimin, kültürün başkenti, ticaretin, ekonominin merkezi. Derler ki ‘İstanbul’a sahip olan dünyaya hükmeder. Eğer dünya tek bir devlet olsaydı muhtemelen başkenti de İstanbul olurdu.’ Dünyanın en görkemli üç medeniyetine Roma’ya, Bizans’a, Osmanlı’ya başkentlik etmiş İstanbul gerçekten dünya şehri, benzersiz dünya mirasıdır. Bu şehir nice büyük insanlar yetiştirmiştir. Ak Parti hareketinin kurucusu, liderimiz ve seçilmiş Cumhurbaşkanınız Recep Tayyip Erdoğan da bir İstanbul evladı.”

Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde görevde kaldığı kısa süre içerisinde kenti yaşanır hale getirdiğini ifade eden Yıldırım, Erdoğan’ın yakın çalışma arkadaşı olarak kente yapılan hizmetlerin yakın bir şahidi olduğunu söyledi.

Yıldırım, Erdoğan’ın İstanbul’a olan aidiyetiyle kentin makus talihini yendiklerini dile getirerek, Ankara’daki ağır aksak siyasete rağmen adeta Fatih’in torunları gibi gemileri karadan yürütürcesine bir başarı hikayesi, bir destanı birlikte İstanbul’da yazdıklarını kaydetti.

Konuşmasına İstanbul’u anlatarak başlayan Başbakan Yıldırım, “İstanbul’u ihya etmenin, sorunlarını çözmenin yetmediğini belirten Yıldırım, “İstanbul’da elde edilen bu başarı Türkiye’nin makus talihini değiştirecek o kutlu yürüyüşün başlaması için de bir vesile oldu. Bu dünya şehrinden Ak Parti hareketinin başlangıcını da yine birlikte gerçekleştirdik. İstanbul il teşkilatı olarak, siz AK Partinin kuruluşuna şahitlik etmiş en önemli teşkilatımızsınız. Birlikte çalıştığımız o destanı burada yazdık, bu teşkilatın sizden önce görev yapan arkadaşlarıyla birlikte gerçekleştirdik. İstanbul teşkilatı, Türkiye sevdalısı bir lider kazandırdı ülkemize. O liderin adı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Kendisini buradan sevgiyle, hürmetle selamlıyoruz.” diye konuştu.

İstanbul’dan doğan hareketin Türkiye’ye dağıldığını ve ülkeyle bütünleştiğini, Türkiye’nin de, AK Partinin de özetinin İstanbul olduğunu vurgulayan Yıldırım,  AK Parti eliyle başta İstanbul olmak üzere Türkiye’de hizmetleri hep birlikte gerçekleştirdiklerini kaydetti.

İftar programında bir konuşma yapan Başbakan Binali Yıldırım görevde olduğu 33 gün içerisinde yurdun her köşesine gittiğini belirtti.

“GÜNEYDOĞUDA YAŞAYAN VATANDAŞLARIMIZ ASLA VE ASLA TERÖRÜN OYUNUNA GELMEMEKTE KARARLI”

Özellikle de Doğu ve Güneydoğuda vatandaşlarımızla hasbihal etme fırsatı bulduğunu aktaran Başbakan Yıldırım, “Onlarla iftar sofrasında bulunma fırsatı oldu. Gördüm ki bir kez daha, Türk milleti büyük millet, Türkiye büyük bir ülke. Çünkü Güneydoğuda yaşayan vatandaşlarımız asla ve asla terörün oyununa gelmemekte kararlı. Devletiyle, milletiyle beraber, tasada ve sevinçte beraber olmayı kabul etmiş ve bu yönde hiçbir tereddüdü yok. Bunu çok iyi şekilde gördük” dedi.

“BAŞKANLIK YOLUNU DA BİRLİKTE AÇACAĞIZ”

Türkiye’de güven ve istikrarı kalıcı hale getirmenin tek bir yolunun kaldığını ifade eden Başbakan Yıldırım, “14 yıl boyunca hem çalıştık, hem vesayetle mücadele ettik. Önümüze çıkan engelleri birer birer ortadan kaldırarak bu günlere geldik. Çok şey başardık ama işimiz bitmiş değil. Şimdi artık Türkiye’de güven ve istikrarı kalıcı hale getirmenin tek bir yolu kaldı, Başkanlık sistemi ve yeni anayasa. Yolları biz yaptık, köprüleri biz yaptık, gönüllere yollar yaptık, inşallah milletimizle birlikte Türkiye’nin başkanlık yolunu da birlikte açacağız” diye konuştu.

İSTANBUL’UN BİN KİLOMETRE RAYLI SİSTEMİ OLACAK

İktidarları döneminde İstanbul’da yapılan projelere değinen Başbakan Yıldırım, Kanal İstanbul projesinde yılsonuna doğru ihaleye açılacağını aktardı. Başbakan Yıldırım devamla şöyle konuştu:

“Planlananlarla birlikte 2023 yılında İstanbul’un tam bin kilometre raylı sistemi olacak. Bu ne demek biliyor musunuz? Londra’nın raylı sisteminin iki katından fazla demek. İstanbul’a da yakışır, İstanbul için de çok güzel olur.”

VATANA, MİLLETE, BAYRAĞA HİZMET…

Konuşmasına bütün Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarak konuşmasına başlayan AK Parti İstanbul İl Başkanı, “Cenab-ı Hak’tan niyazımız; o mübarek şehitlerimize layık olmak, bize bıraktıkları vatana, millete, bayrağa, hilale ömrümüz vefa ettiğince hizmet etmektir. Bizim; varlığımızın, siyasetimizin, davamızın anlamı budur. Kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın her zaman vurguladığı gibi; Vatana, millete, bayrağa hizmet… Ne mutlu bizlere ki, içinde Ramazan olan bir medeniyetin mensuplarıyız. Ne mutlu bizlere ki Sultanahmet’ten yükselen sadanın Süleymaniye’de yankılandığı, minarelerdeki mahyaların yüzümüzü, gönlümüzü aydınlattığı mübarek günlerdeyiz. Ramazan, gönüllerimize en güzel duyguların yağmur gibi indiği bir rahmet mevsimi. Böyle bir mevsimde, böyle bir zaman diliminde, bizler de AK Parti İstanbul teşkilatları olarak Ramazan-ı Şerif’i hakkıyla idrak edebilmenin gayreti içindeyiz.

Gönlümüz bir, soframız bir’ şiarıyla; yetimin, mağdurun, mahrumun ve mazlumun olduğu her yere, her eve, her mahalleye, her sokağa ulaşmaya çalışıyoruz. ‘Madem kardeşiz; kardeşliğe en yakışan şey paylaşmaktır’ duygusuyla hem İstanbul’daki hem İstanbul dışındaki kardeşlerimizle birçok yardım kampanyasında, birçok anlamlı buluşmada bir araya geliyoruz. Balkanlara gönderdiğimiz iftar tırları, Diyarbakır’da Sur’da, Çanakkale’de Şehitler Abidesi’nde büyük bir heyecan ve duygu seliyle idrak ettiğimiz iftarlarımız, bu iftar sofraları bizim birlik ve beraberliğimizin, kardeşliğimizin en güzel nişaneleri, ortak sevinçlerimizdir” diye konuştu.

selyus