Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 26 Haziran 2016

Başbakan Yıldırım, “Gençlik bir ruh işidir”

Başbakan Binali Yıldırım, “Biz sizlerle gurur duyuyoruz. Ancak bir şey kafama yatmıyor. Bu gençlikten emekli olmak nereden çıktı? Gençlikten emekli olunmaz. Gençlik bir ruh işidir, ruh. Yaşla başla alakası yok. İçinizde o ruhu yaşattığınız müddetçe gençsiniz” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları’nın Başkan Taha Ayhan’ın ev sahipliğinde Yenikapı’da “Gönlümüz bir, soframız bir” sloganıyla düzenlediği sahur programında yaptığı konuşmada, İstanbul’un Türkiye’de siyasetin, ticaretin, kültürün, ekonominin kalbi olduğunu belirterek, kente ve parti teşkilatına büyük önem verdiklerini ifade etti.

Yıldırım, gençlik teşkilatlarının önemini en iyi bilenlerden birinin de AK Parti’nin kurucu genel başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu kaydetti.

AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları’nın düzenlediği sahur programı öncesinde Kadın Kolları’nın düzenlediği etkinliğe katıldığını aktaran Başbakan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

“Bir kez daha şunu gördük ki AK Parti teşkilatı, kadın kollarıyla, gençlik kollarıyla dimdik ayakta. İster seçim olsun ister olmasın her zaman göreve hazır ve nazır. İşte burada olduğu gibi bu heyecan her şeyi ifade ediyor. AK Parti teşkilatı öyle güzel bir teşkilatlanma modeli ortaya koydu ki bu model AK Parti’yi uçuran, bugünlere getiren modeldir. Bir uçak düşünün, eğer uçak gövdesi olsa kanatları olmasa havada duramaz, yoluna devam edemez. Onu havada tutan ve menziline ulaştıran kanatlarıdır. İşte ana kademeyi destekleyen uçağın kanatlarından bir tanesi gençlik teşkilatımız, diğeri de kadın teşkilatımızdır. Böylece AK Parti, bu iki teşkilat sayesinde ana gövdeyi ayakta tutuyor her seçimde başarımıza, zaferimize zaferler katıyor. Sağolun var olun sevgili gençler.”

“AK Gençlik seninle gurur duyuyor” tezahüratında bulunulması üzerine Başbakan Yıldırım, “Biz sizlerle gurur duyuyoruz. Ancak bir şey kafama yatmıyor. Bu gençlikten emekli olmak nereden çıktı? Gençlikten emekli olunmaz. Gençlik bir ruh işidir, ruh. Yaşla başla alakası yok. İçinizde o ruhu yaşattığınız müddetçe gençsiniz. İşte Burhan (Kuzu) hocam aranızda. En gencimiz aramızda, hocam hoş geldiniz. Gençlik ve Spor Bakanımız önceki dönemlerde hava atıyordu ‘kabinenin en genç bakanı benim’ diye, onun da pabucunu dama attı. Kim attı? Fatma Betül Sayan Kaya. Şimdi artık kabinenin en genç bakanı sizin arkadaşınız. Gençlik teşkilatından yetişen ve bugün Türkiye’nin Aile ve Sosyal Politikalar sorumluluğunu üstlenen kardeşiniz.” şeklinde espri yaptı.

YENİ ANAYASA

İstanbul Gençlik Teşkilatı’nın önemli çalışmalar yaptığını anlatan Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Neler yapıyorsunuz? ‘Genç hemşehri buluşmaları’ yapıyorsunuz. İstanbul Türkiye’nin özeti, Türkiye’deki bütün hemşehrileri bir araya getirip, kaynaşmayı sağlıyorsunuz. Anayasa ve başkanlık sistemi, ‘Gençler yeni anayasa istiyor’ sloganıyla anlatılıyor. Toplumun yeni anayasa ve başkanlık sistemi konusunda daha fazla bilgilenmeye ihtiyacı var. Anketler bunu gösteriyor. Başkanlık sistemine destek artmakla birlikte başkanlığın detaylarının ne olduğu konusunda yeterince mesafe almadığımız da bir gerçek. Onun için kapı kapı, il il, ilçe ilçe, köy köy dolaşıp gençlerimiz yeni anayasayı ve başkanlık sistemini anlatacak. Başkanlık sisteminin bir kişisel mesele olmadığını, Recep Tayyip Erdoğan’ın meselesi olmadığını anlatacağız. Başkanlık sistemi Türkiye’nin geleceğinin meselesidir. İstikrarın, güvenin kalıcı hale getirilmesi için olmazsa olmaz, 7 Haziran-1 Kasım arasında istikrarın ve güvenin bozulmasının nelere mal olacağını milletimiz gördü. Allah’tan kısa sürede bütün fotoğraf yeniden değişti. O küçük boşluk bile, 5,5 aylık o süre bile Türkiye’de güven ve istikrarın yok olmasının nelere mal olacağını milletimize gösterdi ve milletimiz 1 Kasım’da tekrar ‘tek başına iş başına’ dedi ve AK Parti’ye görevi verdi. Milletimize şükranlarımızı, minnetlerimizi iletiyoruz.”

TERÖRİSTLERİN AĞZIYLA KONUŞANLAR SONUCUNA KATLANIR

Başbakan Yıldırım, AK Parti’nin bayrağı aldığı ilk günden beri milleti mahcup etmediğini, umutlarını boşa çıkarmayacak her türlü çalışmayı yaptığını belirtti.

Gençliğe yapılan yatırımın, geleceğe yapılan yatırım olduğuna işaret eden Yıldırım, “Bunun bilincindeyiz. Doğu ve Güneydoğu’da terörle amansız bir mücadele veriyoruz. Bu mücadelenin ikinci safhası bölgede gençlerimiz başta olmak üzere, yaşayan bütün vatandaşlarımıza gerekli yatırımı yapmak. Unutmayalım, Güneydoğu’da ve Doğu’da 29 yaş altı nüfus yüzde 50, yüzde 50’si gençlerden oluşuyor. Onun için sorumluluğumuz çok fazla. Biz İstanbullular üzerimize düşeni yapıyoruz diyemeyiz. İstanbul aynı zamanda Türkiye’nin de lokomotifidir, Türkiye’nin de geleceğini, kaderini belirleyen en önemli şehrimizdir.” diye konuştu.

Sözleri “Meclis’te terörist istemiyoruz” sloganlarıyla kesilen Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

“Gençler merak etmeyin. Yanlış yapanlar hesabını verecek. Hiç şüpheniz olmasın. Türkiye bir hukuk devleti, hiç kimse afra tafra yapmasın. Hukuk herkese lazım. Onun için ifadeye gitmeyiz, hukuku tanımayız, teröristlerin ağzıyla konuşanlar elbette ki sonucuna katlanırlar. Lamı cimi yok.” 

“76 OLAN ÜNİVERSİTE SAYISINI 195’E ÇIKARDIK”

“AK Parti iktidarı 14 yılda ne yaptı?” şeklinde soruların yöneltildiğini vurgulayan Başbakan Binali Yıldırım, şu değerlendirmelerde bulundu:

“AK Parti iktidarının yaptıklarını anlatmak saatlere sığmaz. İftara kadar burada olsanız yine bitiremeyiz. Sadece 76 olan üniversite sayısını 195’e çıkardık. 76 nerede 195 nerede. Üniversitelerimizde yaşayan okuyan öğrenci sayımız 6,5 milyona çıktı. 6,5 milyon öğrenci demek dünyadaki 40 tane ülkenin nüfusundan fazla demek. İşte bunu yapan AK Parti’dir. Geleceğe yatırım üniversitelerle olur, geleceğe yatırım eğitimle olur. 2002’de Türkiye’nin eğitim bütçesi, sıralamalarda ortalarda ancak yer buluyordu. Bugün eğitimin bütçesi hep liste başında oluyor, hep birinci sırada. Eğitime yatırım geleceğe yatırımdır. Yol yaparsınız, köprü yaparsınız, baraj yaparsınız, bina yaparsınız bu taşa toprağa yapılan yatırımdır. 50 sene, bilemedin 100 sene ömrü olur ama gençlere yatırımın miadı yok, vadesi yok, ilelebet sonsuza kadar devam edecek bir yatırımdır. Onun için önce insan dedik, önce ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ dedik ve insanımıza yatırım yaptık. Yatırım yapmaya da devam ediyoruz.”

Başbakan Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Değerli kardeşlerim, üniversitelere girişte ne zulümler yaşandığını herhalde unutmadınız. İkna odalarında, üniversite kapılarında tartaklanan, aşağılanan kızlarımız, o günleri yaşayanlar istikbale yönelik hayalleri karanlığa dönenler, şimdi artık böyle bir şey yaşıyor muyuz? Kıyafetinden dolayı, başörtüsünden dolayı üniversiteye gidemeyen, başka ülkelerde tahsilini tamamlamak zorunda kalan hiçbir gencimiz kalmadı. AK Parti’nin işbaşına geldiğinde söylediği şey vardı. Hem hizmet yapacağız hem kalkınmayı gerçekleştireceğiz hem de vesayetleri birer birer ortadan kaldıracağız. Her türlü vesayeti kaldırarak, bugünlere geliyoruz. Darbe yapmaya çalışanları, partimizi kapatmaya çalışanları, yargı darbesiyle, paralel çetesiyle mücadele ederek, evelallah Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştırmak için gençlerimizle el ele emin adımlarla ilerliyoruz.”

Gençliğe yapılan yatırımlara değinen Yıldırım, yurt yatak kapasitesini 180 binden, 510 binin üzerine çıkardıklarını, bunu daha da artıracaklarını, ‘yap kirala’ modeliyle ve süratle yurt ihtiyacını karşılayacaklarını bildirdi.

“Öğrencinin fakiri zengini olmaz” diyen Yıldırım, bursu artırdıklarını, dileyen her  öğrenciye kredi imkanı sağladıklarını, kendi işini kurmak isteyen gençlere 50 bin liraya kadar karşılıksız destek verme kararı aldıklarını, ayrıca gençlerin geliştirdikleri projelere 100 bin liraya kadar da kredi imkanı sağlandığını, iş kuran gençleri 3 yıl boyunca vergiden muaf tuttuklarını, sporla ilgilenen gençlere spor tesislerini ülke çapında yaygınlaştırdıklarını ve 14 yılda tam bin 802 spor tesisi yaptıklarını anlattı.

“Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz” ifadesini kullanan Başbakan Yıldırım, vatandaşların konuşan partilerle çalışan partileri ayırdığını ve çalışan partilere daha çok oy verdiğini kaydetti.

Başbakan Binali Yıldırım, “AK Parti’nin uzmanlığı çalışmak. Muhalefet partilerinin uzmanlığı da konuşmak. Herkes hakkına razı olacak. Vatandaş konuşana daha fazla destek verir mi? Konuşmak karın doyurmuyor. Çalışmak lazım. Daha çok çalışmak lazım. Ne dedik? Laf üstüne laf değil taş üstüne taş koyacağız. Çalışacağız, çabalayacağız, milletimizin hayallerini hep birlikte gerçeğe dönüştüreceğiz.” dedi.

AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları’nı çalışmalarından dolayı tebrik eden Yıldırım, “İstanbul gençleri başka ne yapıyor? Daha şimdiden 2019 seçimleri için yeni seçmen çalışmalarına başlamışlar. Tebrik ediyorum. Türkiye’ye örnek bir çalışma içindesiniz. Gençlik araştırması yapıyorsunuz. Gençlik kollarının eğitim kampları bir başka, dillere destan. Dış politika, AK Parti vizyonu, bilinç ve şuur, parti aidiyeti, tarih bilgisi ve Türkiye’nin geleceği… Kamplardaki konu başlıklarını oluşturuyor. Gençlik fuarları, gönül sofrası, hedef 200 bin aileye ziyaret. işte AK Parti gençliğine yakışan bu, işte İstanbul gençliğine yakışan bu.” değerlendirmesini yaptı.

Gençlik Kolları üyeleri de Başbakan Yıldırım’ın bu sözleri üzerine şarkı söyleyerek, sevgi gösterisinde bulundu.

“Enerjinizi fazla harcamayın sabah oruç tutacaksınız” diyerek espri yapan Yıldırım, konuşmasını, “Şunu çok iyi bilmeniz lazım. Saçlarımızın rengi farklı olabilir, gözlerimizin rengi de farklı olabilir, tenimizin farklı olabilir ama gözlerimizden akan yaşın rengi aynı. Onun için bir olacağız, beraber olacağız, iri olacağız, diri olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız.” sözleriyle tamamladı.

selyus